Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

 cube acces ws pro 06

Hölgyek ide! Ez nektek készült.

A szépség

A napokban egy gyönyörű női montit kaptunk tesztelésre. A Cube Acces WS Pro megjelenése próba utunk során nagy sikert aratott. A váz hivatalosan „sienna´n´blush” -nak nevezett -szerintünk arany rozé - színe láttán sokan utána fordultak és elismerően bólintottak. A bronz oldalfalú gumik csak fokozzák a hatást. A többi alkatrész fekete színe viszont kellően visszafogja, hogy ne essünk át a giccs kategóriába. Az markolatok szürke színe kilóg a sorból, de ez a játékos bohóság nem elrontja, hanem feldobja az egészet. Nem tudom ki álmodta meg a bringa kinézetét, de szívesen kezet ráznék vele. Fantasztikus munkát végzett!

cube acces ws pro 01

 Mint a képeken láthatjátok a bringához kapható színben hozzápasszoló Cube kerékpáros mez is. Gondoltam szólok...

A felszereltség

A kerékpár alkatrészei a Shimano alap szintű, de megbízhatóan dolgozó egységeiből lett össze rakva. Ez egy átlagos hobbi kerékpáros számára tökéletes választás lehet.

A 2X9 sebességes váltórendszer Altus váltókarokból és első váltóból, valamint Alivio hátsó váltóból épül fel. A hidraulikus fékrendszer az alapszintű, de nagyon jó hírnévnek örvendő Shimano MT200. A hajtómű pedig Shimano… Hopp egy kis turpisság a katalógus szerint Shimano 2X9 sebességes (FC-MT101), a valóságban azonban egy ACID (Cube saját márka), amit a Prowheel gyárt (négyszög tengely csatlakozás, alu kar, és acél, nem bontható tányérokkal). A kinézetét izgalmassá teszi a karon átlósan átfutó domború él.

A kormány, nyereg, nyeregcső, stücni és markolat, ahogy a Cube-tól már megszoktuk saját márkás termékek.

cube acces ws pro 02

A kerekeknél a bronz oldalfal minden figyelmet elvon. A belsőség egyébként a Shimano alsó kategóriás TX 505 agyra épül, amelyek 23 db fekete küllővel csatlakoznak a Cube felnihez. Az a bronz oldalfal pedig a Schwalbe Smart Sam gumikhoz tartozik. A gumi univerzális használatra készült, de saját tapasztalataim szerint aszfalton bár jól fut viszonylag gyorsan kopik, terepen pedig csak az egyszerűbb földutakat kedveli. Javaslom, ha lekopott, mindenki a saját kerékpározási stílusához megfelelő gumit válasszon. (Aszfalt, terep vagy mindkettő.)

A Cube Acces WS Pro bemutatását zárva, mintegy keretbe foglalva beszéljünk ismét a vázról. Alumínium. Ok, ez alap. Suntour teló van benne. Sajnos ebben az árkategóriában ez is alap. A Cube a vázak méretezésénél az általa SizeSplitnek nevezett rendszert alkalmazza. Azaz a kisebb méretű vázait (XSés S) 27,5”-os kerekekkel látja el, valamint a felsőcső egyenesét is megtöri egy ívvel. A nagyobb méretű bringái (M és L) az egyenes felsőcső mellett 29”-os kerekekkel rendelkeznek. Ezáltal a bringák jobban illeszkednek a használóik adottságához.

cube acces ws pro 03

A kerékpár nevében a WS arra utal, hogy ez biza nem csak egy nőies színre festett kisebb méretű tucat váz, hanem a hölgyek testalkatát figyelembe véve lett ergonómiailag tervezve. A nők testarányai kissé eltérnek a férfiakétól, és ez befolyásolhatja a kerékpár és utasa kapcsolatát. A kifejezetten a női anatómiának megfelelően tervezett vázak sokkal sokkal nagyobb élményt adnak a hölgyek számára, mint a hagyományosak. Kényelmesebb és jobban irányítható ami magabiztosabbá teszi használóját. Nem hiszed? Próbálj ki egy ilyet és egy egyszerűbb női bicót.

A kerékpár felszerelhető csomagtartóval is. Így akár csomagos túrára is alkalmassá lehet tenni.

Figyelem, csak a Cube saját rendszerű csomagtartója jó hozzá!

cube acces ws pro 05

Élesben

Cube Acces WS Prot két hölgy próbálta ki. Egy tizenéves 152 cm magas lányka, valamint egy 161 cm magas hölgy. Ami számunkra meglepő volt, hogy mindkét magasságban és alkatban eltérő teszt alany jól érezte magát a nyergében. Kiválóan irányítható és kényelmes kerékpárként ismerték meg. Az egyikük szerette a nyergét, a másik kevésbé. Ez mondjuk ilyen fenekek és nyergek…Érdemes saját igényeink szerint lecserélni, ha nem jön be.

cube acces ws pro 04

Összességében ez egy nagyon-nagyon jó túra monti, amellyel akár a versenyzés világába is bele lehet kóstolni. Leggyengébb eleme az alsó húzású első váltója, ami a rejtett kábelvezetés kényszerű következménye. Jó lenne ha a Cube áttérne a Side Swing rendszerű első váltókra, hogy az elpiszkolódás miatti nehéz első váltó kezelés mint probléma megszűnjön. Hogy mi is ez? Erről bővebben írtunk ITT! (Utolsó bekezdés.)

cube acces ws pro 07

Tetszés index 4/5. A megjelenése mindent visz, az alkatrészek összeválogatása optimális, egyedük az alsó húzású első váltó miatt nem kapott nagyobb pontszámot. Ára 2023-ban 349 990 Ft

bringalap teszt 5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett