Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

vandortabor interju 02

Az egyhetes nyári táborokra január 25-én reggel 6 órától lehet jelentkezni. Várhatóan június 16-án indulnak az első vándortáborok.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda idén már ötödik alkalommal szervezi meg a vándortáborokat, partnerségben az OEE-vel, a Maketusz-szal, az MKKSZ-szel, valamint a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájával. Amíg tavaly 24, idén már 31 útvonal várja a felső tagozatos és középiskolás gyereket, akik nyáron gyalogos, kerékpáros, vízi, vagy zarándok vándortábor formájában fedezhetik fel Magyarország tájait.

A 31 útvonalon belül 11 gyalogos, 10 kerékpáros, 9 vízi és 3 zarándok vándortábor útvonalat jelöltek ki, amelyek közül kettő közös útvonal lesz: a Körösök völgyében található az egyik, amely a kerékpáros és a vízi vándortáborozók közös útvonala és a Mura mentén található a másik, amelynek egy része gyalogos, egy része pedig vízi vándortábor.  

Az egyhetes nyári táborokra január 25-én reggel 6 órától lehet jelentkezni. Várhatóan június 16-án indulnak az első vándortáborok, a részvételi díj 28 ezer forint. Az idén is arra törekszenek, hogy a gyerekek számára a vándortáborokban eltöltött egy hét legyen az év legzöldebb hete, így odafigyelnek a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra, például, hogy a gyerekek minél kevesebb műanyagot használjanak.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt nehéz volt a táborokat megszervezni, hiszen május végén még nem tudták, hogy június közepén a táborok elindulhatnak-e, ezért többen vissza is mondták a jelentkezést, így végül körülbelül 10 ezer gyerek vett részt 2020-ban a programban. Az idén arra számítanak, hogy a résztvevők száma eléri a 15 ezret

A Bringásvándorok 2021-ben már 10 útvonalon járhatják be az országot. A korábbiak közül szinte változatlanul marad a Felső-Tisza-vidék, az Őrség, a Bükk – Aggteleki-hegység, a Körösök-völgye, a Gerecse – Vértes – Velencei-tó és a Cserhát – Börzsöny – Dunakanyar útvonal. Kicsit változik, és így a szállások egy része is máshol lesz a Balaton-felvidéki és a Dráva menti táborokban. Idén először indulnak bringás vándortáborok az Alpokalja – Fertő-táj és a Zemplén útvonalon. „Azokon az útvonalakon, ahol a résztvevők saját maguk szállítják a csomagjukat, a MAKETUSZ nagyon jó kerékpáros táskákat biztosít. Mindezeken felül a gyerekek gyakorolhatják majd a bringakezelést, KRESZ ismeretekre is szert tehetnek, hogy a kerékpározás a mindennapi életükben is könnyebben menjen”, emelte ki Pénzes Erzsébet, a MAKETUSZ projektkoordinátora.

MTI közleménye nyomán