Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

kresz 

5 + 1 tipp a buszok használatához

A Budapesti Közlekedési Központ több autóbuszon, a Tatra villamosokon, a D14-es hajójáraton és a HÉV-en is támogatja a kerékpár szállítást. Ezekről a BKK oldalán találsz friss és hiteles infókat. Katt IDE!

Itt a cél az egyéni és közösségi közlekedés kombinálhatóságának elősegítése. A buszon vagy villamoson történő kerékpárszállítás elsősorban speciális helyzetekben lehet előnyös. Ilyen például, ha defektet kapsz, ha lemerült a villanybringád akksija, ha elkap egy nyári felhőszakadás, vagy ha Budán laksz és este nem érzel erőt a hegymászáshoz.

Jó ha tudod:
A legfeljebb 16”coll kerekű kerékpár, valamint a roller, valamint az összecsukott kerékpár minden járaton kézipoggyászként szállítható.

5 + 1 tipp a buszok használatához

1. Ellenőrizd mely BKV járműveken lehetséges a bringa szállítás.
2. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi. (Ha nem olyan busz jön, bár a vonalon elvileg szállítható bringa, akkor nem szállhatsz fel kerékpárral.)
3. A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt.
4. A szállításhoz a vonaljegyed, vagy bérleteden kívül plusz egy vonal- vagy gyűjtőjegy, illetve kerékpárbérlet szükséges.
5. A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen.
+1. Légy előzékeny! Az előbb említett kijelölt hely megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel. A kisgyermekkel utazó vagy a mozgáskorlátozott utasoknak szükség szerint ad át a helyet.

A villamosokra HÉV-ekre kicsit másabbak az ajánlások és a szabályok, ezt majd legközelebb fejtjük ki.