Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

torta1999 őszén, egy kerékpártúra közben született meg a gondolat, hogy milyen jó lenne egy kifelyezetten kerékpártúrázással foglalkozó oldal.

Ezen bárki megírhatja túráját, élményeit, hogy ezzel is segítsük egymást a jó túra útvonalak kiválasztásában. Hiszen nincs annál bosszantóbb, mint 200 km-t utazni egy 60 km-es tereptúra kedvéért pl. a Zemplénbe, mert ott még nem jártál, és az általad kinézett út nem járható, nem tetszik. Szóval nem az igazi.

Megosztottam ezt az ötletemet kedvesemmel is aki szintén jó gondolatnak találta. Hamarosan már más se járt az eszemben mint ez az ötlet, de jó volna ha.... és jöttek a nehézségek, technikai problémák.

{reklam}



Októberben beszéltem barátommal, a honlap ötletéről és tanácsot kértem a megvalósításban. Első körben a Wordpress blog motorjában gondolkodtunk, de a tesztelések folyamán rá kellett jönnöm hogy ez nem működik. Nem teljesíti az alap ötlet elvárásainak negyedét sem. Hogy mit is szerettem volna?

Nos, jó lett volna volna
-ha a túrák között hely (megye) szerint lehetne keresgélni
-ha rá kattint valaki Magyar ország térképén egy megyére és be jönnének az ott lévő túra ajánlatok
-ha lehetne a fent lévő túrákhoz hozzászólni elmondani róla mások véleményét, élményét is
-ha lehetne tanácsot, véleményt adni másoknak szállásokról, kerékpárboltokról (megbízható, nem megbízható, stb.)

Miután barátomnak elmondtam gondomat a blog motorral kapcsolatban, Béla tett egy nagy gesztust (Köszi Bébé), így elindulhatott az oldal fejlesztése.

2010 januárjában az alapötlet elkezdett körvonalazódni. Elvetettük az útvonalak grafikus megjelenítését, helyette a GoogleEarth beépülő modul használata mellett döntöttünk. Az általam készített vázlat alapján a honlap struktúra elkészült. Én javában gyártottam a cikkeket és túrákat. Megszületett a logónk.

Február végén megvásároltam a honlap domain nevét. A honlap vázlata elérhetővé vált. Elkezdődött a tartalmi feltöltés. Március végén a lap látogatható lett, elkezdtük hirdetni.

Áprilisban elkészült a regisztrációs modul, a túra útvonalak szinttérképet is kaptak. A túrákhoz, cikkekhez hozzászólásokat is lehetett végre írni.

Májusban felkerült egy időjárás modul is az oldalra. Nem igazán tetszett, de ideiglenesen jó volt. Gőzerővel folytak az útvonalak és cikkek feltöltése.

Júliusban az ismertetett útvonalak végre letölthetőek lettek a regisztrált felhasználóknak.

Szeptemberben kukába került az időjárás modul és egy az oldalához stílusban jobban illőt honosítottunk. (Már meg vannak a tervek a következő immáron 100%-ban az igényünkhöz illő verzióra.) Felkerült egy útvonal tervező is a lapra. (Lesz még jobb is. Már folyamatban :-)) Elindult a kerékpárosbarát szálláshely mozgalom.

Novemberben elkészült az új külső, nagykorúak lettünk.

Terveink a jövőre nézve? Lesznek meglepetések! Csapatunk töretlen lelkesedésű. Figyeljetek.