Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

szurkerendszam

Végre vége a nemzeti komikumnak? Pedig sokat röhögtünk rajta (kínunkban).

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Belügyminisztériummal egyeztetve, a kerékpárosok kérésének megfelelően javaslatot tett a szürke rendszám szabályozásának módosítására.

A kormány elfogadta a kezdeményezést, így a jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére, egyszerűbb és olcsóbb lesz a kiváltás folyamata. A szürke rendszámot az okmányirodákban lehet igényelni, a legyártást követően pedig ugyanott lehet átvenni.

Szintén fontos fejlemény a kerékpárosok számára, hogy a szabályozás kiegészítése egyértelműen kimondja: a gépkocsi hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre.

A kormánybiztos javaslatára törvénymódosítással kiterjesztik a szürke rendszám értelmezését is, így tehát a vonóhorogra szerelhető eszköz szabályozása a hasonló módon szállított egyéb tárolókra, például az ún. boxokra is vonatkozik majd.

A rendeleti szintű változások megjelenése a közeljövőben, hatályba lépésük a kihirdetést követő öt napon belül várható. Révész Máriusz kormánybiztos a Belügyminisztériummal megállapodott arról, hogy a rendőrség a fehér rendszámot átszerelő gépkocsivezetőket addig sem bírságolja meg.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

Az esemény margójára:
Azokat sajnálom igazán, akik végig csinálták ezt az igénylős, szemlézős tortúrát. Bosszantó, hogy nem lehet felelősségre vonni, azokat akik ezt a rossz rendeletet alkották... Pedig, ha ilyen esetekben pár millióval megrövidítenék a pénztárcájukat. Lehet, hogy nem agyatlanul dolgoznának. Jelen esetben is elég sok embertől csikartak ki pénzt tök fölöslegesen. Milyen jó lenne, ha ezt be lehetne hajtani rajtuk.

Mert, ha én hibázok, akkor egyből jön a számla....