Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

A hónap megyéje: Nógrád vármegye
  Nógrád megyei kerékpártúra ajánló.
Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
prev
next

bringalap terkepalkalmazas05

Kicsit felturbóztuk a túraútvonalak megjelenítését.

Örömmel jelentjük be és adjuk át nektek a Bringalap legújabb fejlesztését. Ez egy térképalkalmazás, amely megjeleníti a túraútvonalakat. Leggyakrabban a Kerékpártúra menüpontban gyűjtött túraadatbázisban találkozhattok vele.

bringalap terkepalkalmazas06

Az alkalmazás segítségével a Bringalap egyedi (már megszokott) ikonjaival jelenik meg az útvonal. Ezentúl a térkép alatt interaktívan kirajzolódik a túra szintképe is, amelyen az egeret húzva mutatja a kezdőponttól megtett km-t és annak a pontnak a magasságát a térképen és a szintképen is. Ezen túl a térkép alatt olvashatjátok a túra legfontosabb adatait. Hossz, szintemelkedés, átlagos meredekség. Lesz még két adat, ami egyelőre titok.

bringalap terkepalkalmazas01

A térképen az ikonjainkra kattintva egyedi információkhoz juthattok. Ezek az ábrák az alábbi jelentés tartalommal bírnak:

bringalap terkepalkalmazas02

A térkép bal alsó sarkában található három ikonnal lehet a térképet nagyítani/kicsinyíteni illetve teljes képernyős módot be- és kikapcsolni.

bringalap terkepalkalmazas03

A jobb felső sarok izgalmas funkciókat rejt. A legfelső ikon rétegeket rejt. Be lehet kapcsolni a kilométerjelzőt. (Alapértelmezetten ki van kapcsolva.) Ez az útvonalon mutatja, hogy a kiindulóponttól megtett távolságot km-ben.

A második réteg a Bringalap ikonokat rejti el, illetve jeleníti meg. (Alapértelmezett mód a bekapcsolt.)

Az utolsó réteg az első nagy ajándék nektek. A magyarországi közkút adatbázist lehet megjeleníteni vele. Ez jól jöhet egy túra során.

A rétegek ikon alatti célkereszt szerű ábra egyszeri hely lekérést eredményez. Megnyomod és megmutatja a GPS adataid alapján hol vagy. Jól jöhet, ha az ajánlott túrát járod be, vagy ha közkutat keresel.

bringalap terkepalkalmazas042

A legalsó ikon a térkép választást teszi lehetővé. Jelenleg hét térkép közül választhatsz. (Több nem lesz!) Alapértelmezett a Bringalap térképe. Ez kinézetben még sokat fog változni mivel teljesen a saját elképzeléseink szerint alakítható. Az egyik kedvencünk az MTBMap. Valami hasonlót szeretnénk sajátnak is kialakítani a Bringalap szerverén.

Hamarosan lesz egy "?" ikon is az alkalmazásban. Mögötte ez a cikk fog segítségként megbújni.