Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 bemeletek a hidat az epulo szihalom fuzesabony kerekparuton 01

Régen, nagyon vártuk ez a kerékpárutat

A napokban helyére emelték a Rima-patakon átívelő hidat, amely az épülő Szihalom és Füzesabony között húzódó - jelenleg is épülő - kerékpárút része lesz.

Nagyon vártuk ezt az utat. Azaz helyesbítek: korábban nagyon szerettük volna, ha kerékpárút készül a két település között. Hiszen még a kétezres évek elején is itt, a 3-as főúton zajlott a nemzetközi áruforgalom, az M3 autópálya hiányában.

bemeletek a hidat az epulo szihalom fuzesabony kerekparuton 02

Sokszor perceket időztünk a falun átvezető főút kereszteződésében, hogy átkelhessünk annak másik oldalára. Akkoriban még sokkal többen közlekedtek bringával, kevesebbeknek volt autója és Szihalom szinte el volt vágva a városoktól. Volt ugyan tömegközlekedés, de az akkor sem volt az igazi. Jó lett volna ez a kerékpárút egy tíz év körüli kis gyereknek, aki előtt a kerékpárral kinyílt a világ és bebarangolhatta a környéket. Mármint tehette ezt jó időben, amikor a földutak megengedték, hogy átjusson Füzesabonyba, vagy Mezőkövesdre, ahonnan már remek utak vezettek a környéken sokfelé.

bemeletek a hidat az epulo szihalom fuzesabony kerekparuton 01

Most, mikor ez a gyermek felnőtt és elszármazott szülőfalujából, megépítik végre a várva várt,csak álmaiban létező utat. A Rima-patak, pedig kap egy igazi, igen jópofa vashidat. Alig várom, hogy elkészülte után végigtekerhessek rajta. Hiszen most is előttem van az a kisfiú, aki szakadó esőben kerékpározik a főút padkáján Füzesabonyba gyógyszerért az öccsének. Ha becsukom a szemem, érzem a kamionok menetszelét, amelyek megdobták az alig tízen éves srác ócska biciklijét.