Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

 szabadkigyos palace

Békési kastélyokat köt össze.

Idén negyedik alkalommal hirdették meg az Év Kerékpárútja pályázatot, melyet a Wenckheim kerékpárút nyert meg. A cím ünnepélyes átadására május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján kerül sor.

Az Alföld egyik legromantikusabb szegletét mutatja be a tavaly elkészült kerékpárút: kastélyok, kastélyromok, tavak, parkok övezik a kerékpárutat. A 32 km-es Békéscsabáról induló túra első látnivalója a Gerlán található kastélyrom, melyet a pósteleki követ. Mindkét helyen szép kastélykert fogadja a látogatót, ami sokat hozzátesz a hely romantikájához. Az útvonal az Élővíz-csatorna mentén folytatódik. Visszaérve Békéscsabára déli irányba vezet a kerékpárút, ahol a természeté a főszerep. A halásztó csücskébe épített madárles sokat megmutat a tó életéből. A kirándulás koronájaként a teljes pompájában ragyogó Szabadkígyósi Wenckheim-kastély várja a kerékpárost, ahol szintén érdemes egy sétát tenni a kertben.

A túra útvonala letölthető az adatbázisunkból. Ha érdekel, katt IDE!


  • Túra hossza: 32 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Túra terepe: Síkvidék
  • Szint: +101 m,-98 m
  • Átlagos meredekség: 0.6 %

Az idei Év Kerékpárútja pályázatra 46 jelölés érkezett a beküldési időszak két hetében az ország minden részéről. Ezekből állította össze a szakmai zsűri azt a 11 döntőst, amelyekre a nagyközönség szavazott április 17-30. között.

Az Év Kerékpárútja díjat olyan útvonal kaphatja meg, amely izgalmas célpont a turisták számára, az útminőség remek, és biztonságosan lehet rajta közlekedni. A kampány célja, hogy a kerékpárosok új úti célokat kapjanak, és minél többen üljenek biciklire, éljenek egészséges életet, és fedezzék fel Magyarország tájait.

Fotó: Wikipedia; Civertan Stúdió