Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

Bexpo201106Elektromos kerékpárok, fekvőbiciklik, triciklik is bemutatkoznak a tavaszi Port.hu Bringaexpón február 28. és március 3. között.

Az év egyik legnagyobb kerékpárvásárát és -kiállítását rendezik meg a héten a Hungexpo G pavilonjában, ahol idén minden eddiginél több kiállító lesz jelen, és a legújabb világmárkák is bemutatkoznak - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Európai Unió több tagállamában az utóbbi években már megtörtént a "robbanás" a minőségi elektromos kerékpárok, az e-bike-ok piacán, így az új időkre készülve a Bringaexpón kiemelt helyet kapnak ezek a kétkerekűk.

Az egyre nagyobb számú és egyre népszerűbb biciklis turistaútvonalakkal a szervezők is számolnak, így idén már önálló standon mutatkozhatnak be többek közt a Velencei-tó, a Tisza-tó, a Balaton és a Kis-Balaton térségének kerékpáros turizmusát bemutató szolgáltatók.

A külföldi díszvendég ebben az évben Ausztria lesz, amely fejlett kerékpáros túraútvonal-hálózata és infrastruktúrája miatt az elmúlt években vonzó úti céllá vált a hazai bringások számára. Négy régió - Fertő-tó, Karintia, Innsbruck és Stájerország - érkezik a kiállításra, bemutatva a térségek kerékpározási lehetőségeit is.

P3013609

Egy másik újdonságként a magyar közönség először próbálhatja ki az expón a 40 méter hosszú, nyolc hullámból és két döntött kanyarból épült ovális pályát, ahol pedálozás helyett a súlypont változtatásával lehet haladni. A Mobil Pumpa Pályán bármilyen kétkerekű eszközzel - futókerékpárral, rollerrel, BMX-szel, túragéppel - minden korosztály előképzettségtől függetlenül kipróbálhatja magát.

Látványos bemutatóval készülnek a szabadstílusú kerékpárosok is: egy ugratón három bringás négy méter magas ugrásokkal kápráztatja majd el a közönséget. A bemutatókat szombaton és vasárnap délben és 15 órakor tartják.

A kerékpárral érkezőket a Magyar Kerékpárosklub ezúttal is ingyenes kerékpártárolóval várja a Hungexpo I-es számú főkapujánál.

A belépőjegy a korábbiakhoz hasonlóan most is érvényes lesz az azonos időben zajló Utazás, Vitalexpo és Karaván Szalon kiállításokra is. Jegyek elővételben kedvezményesen megvásárolhatók az expó weboldalán.

Forrás: MTI