Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

MVVM logonagyÚjra eltelt egy év és itt a július! Ha pedig július, akkor Dunakanyar Túra!

Az idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a szokásos 50 km-es veteránkerékpáros találkozóval egybekötött túránk. Aki rendszeres résztvevője a programnak az tudja, hogy minden évben a Dunakanyar egyik részét járjuk be öreg kerékpárjainkkal. Az előző években a Szentendre - Visegrád illetve Szentendre - Szentendrei szigeten tettünk kirándulásokat.

Az idén szakítva a hagyománnyal a túra útvonala átkerült a Duna másik oldalára. Ebben az évben a Vác - Zebegény - Vác szakaszon tesszük meg egy nagyjából 50 km-es távot. A teljes szakasz jó minőségű kerékpárúton halad, részben a Duna partján illetve a 12-es számú főúttal párhuzamosan, kiválóan alkalmas a túrázásra.

Ha van egy öreg géped (1988 előtti), legyen az magyar vagy akár külföldi gyártmány, és kedved egy jó kis tekeréshez, akkor ott a helyed!

Néhány fontos tudnivaló!

  • a gyülekező helyszíne: a Váci Ligeti Stadion melletti parkolóban.
  • a túra időpontja: 2013.07.13
  • a túra várható indulása: 10:00 óra
  • a táv: 50-55 km
  • a túra alkalmával érintett települések: Vác, Verőce, Nagymaros, Zebegény
  • a tempó: kényelmes

A gyülekezőt követően elkerekezünk a közelben található Március 15.-e térre, ahol körbe kerékpározzuk a teret, remélhetőleg nem kis feltűnést keltve:) ezért a lehető legtöbben gyertek el! A város "főterén" lesz egy kis fényképezés, majd szabadjára engedve a fölös energiát nekivágunk a túrának.

Vác városát elhagyva, a Duna parton haladunk majd tovább, itt az első néhány kilométeren lesz pár emelkedő, de a hagyományos kerékpárokkal is könnyen vállalható.

A következő település Verőce lesz, ahol tartunk majd egy rövidebb pihenőt, és folytatjuk utunkat tovább Nagymaros felé. Itt lesz következő megálló, pihenő pont. Ha kifújtuk magunkat, akkor már nem sokat kell tekernünk ahhoz, hogy elérjük túránk célállomását Zebegényt.

A Település igazi kis gyöngyszem, közvetlen a Duna parton helyezkedik, el és sok látnivalót is tartogat.

Az előzetes bejárás alkalmával, kényelmes tempóban valamivel több mint 2 óra kellett a Vác - Zebegény útvonal megtételéhez. Ezért a tervezett indulás úgy lett kialakítva, hogy Zebegényben tudjunk ebédelni!