Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

tekerj a sereggel 

Mindig is arra vágytál, hogy katonákkal együtt sportolj? Akkor most itt a lehetőség!

Mindig is arra vágytál, hogy katonákkal együtt sportolj? Akkor most itt a lehetőség! Nevezz a „Tekerj a sereggel” kétnapos kerékpártúrára és haladj együtt két keréken a Balaton körül a Magyar Honvédség katonáival október 23-án és 24-én.

A kerékpártúrán bárki részt vehet. Aktív kikapcsolódásra nyílik lehetőség a Magyar Honvédség ellátási körébe tartozók számára is, legyen szó aktív, tartalékos, veterán és obsitos katonákról, honvédelmi alkalmazottakról, illetve családtagjaikról, honvédtiszt- és altiszt jelöltekről vagy a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékeiről.

tekerj a sereggel

A túra első napján 9 órakor indulnak a kerékpárosok Keszthelyről, a Balaton partjáról, ahonnan útvonal biztosítás nélkül, a KRESZ szabályok betartásával, minden résztvevő a saját tempója szerint haladhat a Balaton északi partján lévő, kijelölt kerékpárúton. 106 kilométer megtétele után a cél a Balatonakarattyán található MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, ahonnan a második napon, a 8 és fél 9 közötti rajtot követően indulhatnak vissza a kerékpárosok Keszthelyre, a Balaton déli partján haladva. Így a magyar tenger minkét oldalát megcsodálhatják. Mindkét nap pihenőhelyekkel készülnek a szervezők, ahol a résztvevők számára frissítő és szükség esetén kerékpárszervíz szolgáltatás is elérhető.

Fontos, hogy minden résztvevő rendelkezzen a KRESZ szerint előírt, kötelező kerékpár felszereléssel. Indulás előtt minden résztvevő kap egy rajtszámot, amelynek hátoldala tartalmazza az útvonalat, a pihenőhelyeket, illetve a szervezők és az orvosi biztosítás telefonszámait.

A kerékpártúra nem verseny, így mindenki a számára megfelelő tempóban haladhat a „célig”. Nevezni a szervezők által, a www.hososz.hu oldalon közzétett elektronikus nevezési lapon lehet, melyet a tekerjasereggel@hm.gov.hu e-mail címre kell beküldeni. A határidő október 15-e, 12 óra.

A további részletek, az étkezési és a szálláslehetőségről szóló tájékoztatás ITT érhető el.