Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

Bexpo201101Az idén, immár másodjára a HungExpo területén került megrendezésre a kiállítás, amelyet minden évben több száz bringás vár.

A kiállítók 48 standot építettek, és szépen, igényesen jelenítették meg termékeiket. Mind a kicsik, mind a nagyok kitettek magukért, rengeteg szemléltető, bemutató eszközt alkalmazva.

Az idei évben azt tapasztalhattuk, hogy a kerékpár gyártók nem tudtak technikailag újat bemutatni. Az összes gyártó a megjelenítésre gyúrt rá. Ennek köszönhetően rengeteg -féle festésű bringát láthattál. Egy egész szín kavalkádot, ami vagy tetszett, vagy nem.


{reklam}

Jó érzés volt ismét látni és kipróbálni a rekumbenseket az AM bringabolt standján. A rengeteg kiegészítőt végig nézni a BBB -nél. Sok olyan volt, amely már ismerős volt a katalógusokból és kíváncsi voltam, hogy is néz ki élőben.

Érdekes volt a Cseke standja is. Itt a fővonal az idén nem a Magellán kerékpároké volt, hanem a Gohst-é. Kérdés, hogy a jól bevált márkát érdemes-e sarokba szorítani? Az egyedi festésű vázak készítőjével lehetett beszélgetni munka közben. A mester keze alatt egy igazi remekmű született.

A Bikefun is kirakta az egész palettát, ami egy színkavalkádot eredményezett. Mindent Merida rajongó megtalálhatta azt amit keresett.

Nekem innen jó volt menekülni a Specialized/Hauser standjára, amely kicsit visszafogottabb színekkel nyugtatta a szememet.

Bexpo201102Bexpo201103Bexpo04

Rengeteg kiegészítőt láttunk, új márkák jelentek meg a piacon szép csomagolással, remélhetőleg jó minőséggel. A fogyasztói társadalom modellje erősen érződött a kínálaton. Bár véleményem szerint az nem fog megmenteni senkit sem ha egy új márka megjelenítésével próbálja üzletét fellendíteni. Mert erre is láthattunk példát.

Megjelenés terén a Haibike nálam vitte a pálmát. A legszebb bringákat én az ő standjukon találtam. Mellettük volt a mosolygásra motiváló ellen példa, ahol a „dizájnt” oly mesteri szintre vitték, hogy a váz alakjáról azonnal nagyanyám Csepel Tihany bringája jutott eszembe.

Észre vehettünk bakikat is, szerencsére nem túl sokat. Mindenesetre a tavalyi katalógust én nem osztogatnám, ha az új helyett. Gyűjtők viszont biztos örültek, hogy meg lett a hiányzó példány.

Meglepetés volt számomra a Gepida standja is. Itt igazán szép kerékpárok fogadtak minden látogatót.

bexpo01105Bexpo201106Bexpo201107

A Biker viszont csalódás volt, hiszen a rengeteg forgalmazott alkatrészből alig-alig raktak ki némi morzsát az éhes szemeknek.

A Schwinn standján öröm volt látni a lánc nélküli bringát, amit egy körre el is vihettél, ha akartál. Városi bringáik az idén is gyönyörűen mutattak.

Elérkezve a MALI-hoz itt gondolatban nekik adtam a legszebb stand címet. Véleményem szerint ők rendezték be a legszebben a rendelkezésükre álló teret.

A szélső sorban kis gyártók termékei voltak láthatóak. Érdekes gyermek kerékpároktól a két oldalról nyíló gyors-záron át a prémium kategóriás FRM cuccokig sok-sok csemegét láthatott itt a hozzá értő közönség.

Bexpo201108Bexpo201109

További képek itt találhazóak.