Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

https prod.static9.net.au fs 0a460201 722b 4b58 a06d a74a0d5ccbac

Folyik a tavalyi lengyel horror bukás tárgyalása.

Tavaly a lengyel Tour of Poland körversenyen Slaski és Katowice közötti közel 196 kilométeres etap hajrájához érkezve, a holland Dylan Groenewegen mintegy 75 kilométer/órás sebességnél nem hagyott elég helyet a kordonok mellett a mögüle érkező honfitársának. Fabio Jakobsen több kordont és egy ott álló útvonalbiztosítót felborítva az út mellé zuhant. A célba érkezők közül többen is átestek a szintén bukó Groenewegenen, aki ugyan megnyerte a szakaszt, ám utólag a zsűri kizárta a versenyből.

A cyclingnews szakportál csütörtöki beszámolója kiemelte: a 25 esztendős holland sprinter nem igazán gondol a balesetre, amelyben honfitársa, Groenewegen szabálytalan manővere nyomán szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket. (Arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette, és két napig mesterséges kómában tartották.) Jakobsen kitért rá: nem vesz részt a baleset miatt korábban kilenc hónapig eltiltott Groenewegen ellen folyó eljárásban.

"A kerékpársport hasznára válik a per, és mindenki lelkiismeretének hasznára is" - hangsúlyozta a Quick Step-Alpha Vinyl sprintere, aki visszatérése után fantasztikus formába került, ugyanis a Vuelta a Espanán három szakaszsiker mellett a pontversenyt - és így a zöld trikót - is megnyerte.

Jakobsen a jövő évi háromhetes viadalok közül a Tour de France-t célozza meg, ugyanakkor - mint rámutatott - még semmi nem dőlt el, hiszen a csapatban ott van a francia körversenyen 34 etapgyőzelemmel társrekorder Mark Cavendish is.

Címkép: nine.com.au