Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 A hónap megyéje: Fejér vármegye
  Fejér megyei kerékpártúra ajánló.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
Etyek – Nadap kerékpáros körtúra
  Azaz: Hogyan lehet egy 77 km-es túrát 160 km-es úttal teljesíteni?
prev
next

 schwalbe hurricane 01

Megújult a gyártó könnyű terepgumija

2021-ben mutatta be a Schwalbe a könnyű terepre szánt Hurricane gumijának legújabb változatát. A mintáját nézegetve már akkor szívesen kipróbáltam volna, de erre 2022-ig várnom kellett. Az idén ugyanis megkaptam tartós tesztre.

A Hurricane a 90-es évekbeli megjelenése óta egy könnyű terepre tervezett, gyors gumi volt. Az új minta sima teljesen más, mint a korábbi. A középső sima felülete alacsony gördülési ellenállást és csendes haladást biztosít aszfalton. A középső sima felület után a futófelület két oldalán mikrofogak találhatóak, amelyek a kanyarodást segítik. A futófelület két szélén mélyebb barázdák találhatóak. Ezek segítik laza talajon a kanyarodást.

 schwalbe hurricane 02

Schwlbe Hurricane mintázata

Felhasználását tekintve a gyártó elsősorban a túrázó, hobbi bringásoknak javasolja, szilárd, illetve kemény döngölt utakon teljesít a legoptimálisabban.

A köpeny a gyártó szürke Addix gumikeverékét használja. Négy kerék mérethez - ami valójában csak három, hiszen a 28” és 29” azonos - gyártják 559 (26”), 584 (27,5”), 622 (28”) és 622 (29”). több szélességben (42mm (1,6”), 62 mm (2,4”) között). Több verzióban (Double Defense Greenguard, Double Defense Raceguard, Greenguard és Performance. A Performance kivételével mindegyik rendelkezik reflexcsíkkal is.

Villanybringások számára fontos infó, hogy 50 km/h-ig ajánlja a Schwalbe.

schwalbe hurricane

Én tesztre egy 50X622 (29X2.0) Performance verziót kaptam. Ez reflex csíkot nem kapott. A tömege 650g. A levegőnyomást 2.0 és 4.5 bar között lehet benne változtatni. A gumi maximális terhelhetősége 105 kg a gyártó ajánlása szerint. Tapasztalataimról a nyár folyamán beszámolok. A tervek szerint több terep túra, valamint a Hungarian Divide féltávja vár rá.