Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

 alternativak a valtas teren 00

Bemutatjuk az S-Ride alkatrészeket

Mint (remélem) mindenki tudja, hatalmas probléma van a kerékpár piacon (is), amelynek egyik oka a globális alkatrészhiány. Ha váltásról volt szó, akkor a gyártók elsősorban Shimano vagy Sram alkatrészekkel szerelték a kerékpárokat. (Illetve a országúti bringák között még a Campagnolo fordul elő.) Alternatív megoldásként jött szóba a SunRace, először a kevésbé feltűnő helyeken (kazetták, racsnik). Az alkatrészhiány azonban tovább gyűrűzött és újabb gyártó került szem elé, az S-Ride.

Az S-Ride Bicycle Components Co., Ltd. székhelye a kínai Foshanban található. A kerékpár hajtáslánc-alkatrészek tervezésére, gyártására és forgalmazására összpontosít. Weboldalának címe: https://www.s-ridebike.com

Az vállalkozás gyermekkerékpárokhoz, városi kerékpárokhoz és MTB-hez kínál váltó rendszereket, amelyet már több gyártó is beépít kerékpárjaiba. Az alkatrészek nagy előnye, hogy Shimano vagy SRAM kompatibilisek. A hátsóváltók és a váltókarok kinézete erősen hasonlítanak a 2000-es évek SRAM X.0 és társaira. 6 család létezik M200, M300, M400, M500, M600 és E MTB

alternativak a valtas teren 01

S-Ride hátsóváltóból 6-12 sebességes változat létezik.

alternativak a valtas teren 02

Több típusú kazettás sort gyártanak 7, 8, 9, 10, 11 és 12 sebességes rendszerekhez.

alternativak a valtas teren 03

A váltókarok kínálata - klasszikus SRAM hasonlóságot mutató - karos váltóból és a markolat váltóból áll. Markolat ugyan csak a 6 - 8 rendszerhez érhető el. A hátsóváltókhoz hasonlóan kísérteties hasonlóságot mutatnak egyes SRAM váltókkal.

Hazai forgalmazóról ugyan nem tudunk, de ne lepődjetek meg, ha a boltokban a bringákon fel-fel tűnik ez az alkatrészcsalád is.

 Fotók: S-Ride