Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 visegradi 8 as 07

  • Distance of tour : 98 km
  • Hardness of tour : Nehéz
  • Levels : +1914 m,-1914 m
  • Average slope: 3,7 %

  • Distance of tour : 98 km
  • Hardness of tour : Nehéz
  • Levels : +1914 m,-1914 m
  • Average slope: 3,7 %

A kerékpártúrát a Lánchíd budai oldalán megbúvó 0-s kilométerkőtől indítjuk. A Duna folyásával szemben haladunk a rakparton kialakított kerékpárúton a Kacsa utcáig, ahol balra kanyarodva elhagyjuk a rakparti utat és a kék kerékpáros jelzést „követve” tekerünk tovább. Budapesten belül a kék jelzést nehéz észrevenni elég kevés van belőlük. Ezért is került a követve szó idézőjelek közé. A túra teljesítéséhez mindenképp ajánlok egy térkép és GPX kezelő telefont, vagy egyéb készüléket, mert nélküle, helyismeret nélkül, szinte lehetetlen végigmenni a túrán.

Szóval a kék bringást jelen hagyjuk el Budapestet, sőt ezt a jelzést követve tekerünk át Pilisborosjenő, Csobánka, Pilisszentkereszt és Pilisszántó településeken. Szántó után néhány km-ig elhagyjuk a kék bringás jelet, de hamarosan újra azon haladunk és azt követve érünk el Piliscsabára.

Piliscsaba túlsó oldalán a Kálvária utcán ismét rálelünk a kék kerékpáros jelzésre és tovább haladunk azon Perbál felé, míg egy széles földútra nem lelünk, amelyre ráfordulva elbúcsúzunk a jelzéstől és így tekerünk Nagykovácsira.

Nagykovácsiról Budakeszire tekerünk többnyire széles, jól követhető utakon. Budakeszin áttekerve a zöld bringás jelzésen érünk el Budapestre Csillebércnél. Innen e zöld körtúra jelet követve ereszkedünk le az Zsigmond Vilmos utcába.

A Sas-hegyen át tekerünk tovább míg a Citadella alatt el nem érjük az Erzsébet híd felett lévő csodálatos kilátást nyújtó Filozófusok sétaútját. Innen leereszkedünk a Dunához, és a rakparton kialakított kerékpárúton érjük el a 0-s kilométerkövet, ahol a kalandunk vége tér.

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!

Mielőtt elindulnál

Az erdőben történő kerékpározás jogilag szabályozva van, és ezek a szabályok bizony változhatnak is... A túra bejárása előtt tájékozódj az aktuális jogszabályokról a hatályos erdőtörvényben, és csak akkor indulj útnak, ha ez azt megengedi!