Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

pegasus premio evo 10 lite 03

10 dolog, amit jó, ha tudsz mielőtt belevágsz.

Átolvastuk a pályázatot és pontokba szedtük érdekes sajátosságait. Az 5. ponttól olyan dolgokat olvashatsz, amit a pályázótól kérnek és jó, ha nem siklasz el fölötte.

  1. A támogatásban részesülő kérelmek száma várhatóan: 6 200 – 10 700 db.
  2. A támogatás összegét utólag a kereskedő kapja meg. Te, mint vásárló már a támogatással csökkentett összegért veszed meg a bringát.
  3. A pályázatok benyújtására szakaszosan, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig van lehetőség. A nem megfelelő időszakban benyújtott pályázat automatikusan elutasításra kerül.
  4. A pályázat benyújtásához rendelkezned kell ügyfélkapuval.
  5. A Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 180 nap áll rendelkezésedre, hogy beszerezd a műszaki követelményeknek megfelelő bringát. (Ez elvileg nem jelenthet gondot. Ha viszont kereskedő vagy és ismered a piacot, akkor az elvileg szót csupa nagybetűvel írnád.)
  6. A fenntartási időszak a vásárlástól számított 3 évig tart. (Eddig kell a pályázat feltételeit fenntartani. Pl.: gondoskodni kell a kerékpár használható állapotban tartásáról, az időszakos karbantartásokat el kell végeztetni, a felmerülő hibákat ki kell javíttatni.)
  7. Az elektromos rásegítésű kerékpárnak 3 évig BikeSafe regisztrációval kell rendelkeznie (2 000 Ft/év). Azaz a támogatás összegéből húzz le nyugodtan 6 000 Ft-ot.
  8. A fenntartási időszak alatt ellopott, vagy használhatatlanná vált elektromos PEDELEC kerékpár esetében a támogatás teljes összegét (100%) kamatokkal növelten vissza kell fizetni.
  9. Az e-bike tulajdonos 3 évig köteles évente egyszer beszámolót (Monitoring beszámoló) készíteni az éves használatról. Hogy ez mit takar, az kicsit ködösen van leírva: „Az elektromos rásegítésű kerékpár használatával kapcsolatos információk megadása (beleértve az éves futásteljesítményt), BikeSafe regisztráció igazolása, fotódokumentáció (vázszámmal ellátott)". Illetve a 3. év végén egy záró beszámolót kell csinálni. A pályázatban megadott szempontok alapján. (Éljen a bürokrácia! A gyermekkori olvasónaplóim jutnak eszembe erről…)
  10. A vásárlástól számított 8 évig ellenőrizhetik a 3 év fenntartási időszak alatt a támogatás jogos felhasználását. (Kíváncsi lenék ténylegesen zaklatnak-e majd a szervek…)

A  pályázat teljes kiírásáért katt IDE!

Érthetőek a kiírók érdekei, hiszen próbálják az ügyeskedőket kiszűrni. Viszont a támogatás csekély összege miatt, úgy érzem kicsit túltolták a dolgot.

Ha mérlegre tesszük a pályázattal nyerhető összeget és az azzal járó macerát, akkor nem biztos hogy olyan jó üzlet ez. Mielőtt nekiugrasz a pályázatnak, nézz körül. És ne csak a neten! Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb kerékpárboltot. Első körben megpróbálhatsz egyedi kedvezményekről tárgyalni a velük.

Nem lepődnék meg, ha a kereskedőknél nyitott ajtón kopogtatnál, hiszen nekik is sok macerával jár a pályázat. Ráadásul számukra az utólagos finanszírozás sem túl kecsegtető, és rejt némi kockázatot.