Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

prTöbb mint 140 férőhelyes P+R, illetve a kerékpárosoknak készült B+R parkolót avatnak szerdán Szigetszentmiklóson, a gyártelepi HÉV-megálló mellett - közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.


{reklam}


A nagyrészt uniós forrásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a jövőben mérséklődik a bevezető utak forgalma, és javul a település levegője.

Szabó József (Fidesz -KDNP) egyebek mellett elmondta, hogy a kivitelezési munkálatok 2010 októberében kezdődtek, miután a parkolók kialakítására több mint 97 millió forintnyi uniós, illetve központi költségvetési támogatást nyert el a Szigetszentmiklós önkormányzata, a BKV Zrt. és a Parking Kft. által alapított konzorcium - ez az összeg a költségek körülbelül 90 százalékát fedezte.

A pályázati pénzből 105 gépkocsihely kialakításához volt elég, az önkormányzat döntése értelmében saját forrásból további 16, P+R szabvány szerinti parkolóhelyet alakítottak ki - fűzte hozzá a polgármester.

A 121 autó és 20 kerékpár biztonságos tárolására alkalmas, akadálymentes P+R és B+R parkolónak köszönhetően remélhetőleg egyre több autós száll majd vonatra a Budapest- Ráckeve vonalon, így csökkenhet a városon átmenő gépkocsiforgalom - jegyezte meg Szabó József.

Ez azért is fontos - mondta -, mert az előrejelzések alapján 2015-re körülbelül 12 százalékkal nő a Szigetszentmiklós központú kistérség lakosainak száma, így az új parkoló hozzájárulhat az elővárosi közlekedés gyorsításához is.

Az avatás előtt álló létesítmény területén, illetve annak közelében térfigyelő rendszert és akadálymentesített gyalogutakat építettek ki, de a zöldfelületek is bővültek, szépültek - közölte Szabó József.

Forrás: MTI