Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekparutFertő-Hanság Nemzeti Park, Kistelek, Fót bővíti a meglévő kerékpárút hálózatát. nagyrészt Uniós forrásokból.

kerekparutFertő-Hanság Nemzeti Park, Kistelek, Fót bővíti a meglévő kerékpárút hálózatát. nagyrészt Uniós forrásokból.

Bővült a Fertő-Hanság Nemzeti Park kerékpárút-hálózata

Az út az EuroVelo hálózat 13-as számú, Vasfüggöny kerékpárútjának része. A most elkészült hat kilométeres szakasz mellett további 18 kilométernyit tábláztak ki, valamint nyolc pihenőhelyet alakítottak ki. A beruházással megteremtődik a Hanság és az Alpokalja közötti kerékpáros kapcsolat; ennek legfőbb célja egy komplex turisztikai rendszer kiépítés.

{reklam}

Kisteleken is bővül az idén a kerékpárút hálózat

Kistelek az idén új kerékpárútszakaszt építtet az 5-ös számú főúttal párhuzamosan, Kistelek déli határától (a régi benzinkúttól) a Nyárfa utcáig. Kezdőpontján csatlakozik a tavaly megépített Kistelek–Balástya-, a város középpontjában pedig a Kistelek–Ópusztaszer-kerékpárúthoz. Hossza 2,6 km lesz. A kerékpárút teljesen elkülönül a gépjármű- és a gyalogos forgalomtól. A munkálatok december 31-éig tartanak.

Újabb kilométereket kaptak a bringások a kerekek alá Dunakeszin

A bordó felfestésű új kerékpárút a 2-es főút Budapest felőli bevezető szakaszán, a Szent István úti csomópontnál indul, és a Liget utcáig húzódik, majd folytatódik a Liget utca teljes hosszában. 3,14 kilométer hosszú kerékpárúton kívül több mint 100 biciklitámaszt is építettek, négy új gyalogátkelőhelyet és több mint 30 autóparkolót létesítettek