Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

K_H_kerekparosnap_Dunaujvaros_0512_kicsi2012. május 12-én az első dunaújvárosi K&H olimpiai kerékpáros napon kétszer 15 kilométeres bringatúra résztvevői Mezőfalváig és vissza tekertek a nyárias májusi szombaton.



Idén ez volt a hagyományossá vált városi 5 próba első, Bringatúra része is.

A mezőny egy látványos kerékpáros bemutató után 9 órakor rajtolt a Városháza térről - egy rendőrautó szirénája adta meg a rajtjelet. Az útvonal először Nagyvenyimet érintette, majd az első célállomás a 15 kilométerre lévő mezőfalvai ligetsoron található park volt.

Annak érdekében, hogy a távot minden induló teljesíthesse, a résztvevők csak egy kisebb pihenő után, 11 órakor indultak vissza Dunaújvárosba. A táv két részletre bontása lehetővé tette, hogy kisgyermekes családok, iskolai csoportok is végig tudják tekerni az útvonalat.

Bár a dunaújvárosi K&H olimpiai kerékpáros nap nem verseny, hanem túra, mindkétszer kevesebb, mint 40 perc alatt teljesítették az elsők a 15 kilométert.

A célban ismét az ország legügyesebb BMX és mountain bike bringásainak show-ja fogadta a beérkezőket Nagy „Gizmo" Attila vezényletével. Az esemény végén kékre színezték a Városháza teret a kerékpárosok, akiket még a 30 fokos meleg sem tudott visszatartani a közös sportolástól.

Az esemény célja a gyerekek, fiatalok megmozgatása is volt - az iskolák mozgósítási versenyében sportszer vásárlási lehetőséget nyert a Rosti Pál Gimnázium, a Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola.