Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekparutHálózattá alakítják a kerékpárútrendszert Nyíregyházán, ahol az utóbbi években több, mint egymilliárd forintot költöttek bicikli-utak építésére.

Kovács Ferenc polgármester, aki hétfőn újabb, a bujtosi városligetben épült kerékpárutat adott át, elmondta: a kerékpárutak bővítése és hálózatba kapcsolása egy fejlesztési program keretében zajlik.


A húsz nyíregyházi utcát érintő programmal egy belvárosi kerékpárút körgyűrű alakul ki, illetve bekapcsolják a hálózatba Sóstógyógyfürdőt és Sóstóhegyet is.

A korábban megépült biciklis utakkal együtt így csaknem 50 kilométer hosszúságú lesz a kerékpárút-hálózat a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Az új biciklis utak kapcsolódnak az elmúlt években megépült, külterületi városrészekre, valamint a szomszédos településekre vezető kerékpárutakhoz is, így a nyírszőlősihez, az orosihoz és a Nyírpazony-Nyírtura közöttihez.

Nyíregyháza környékén a helyi közlekedés segítése mellett idegenforgalmi célokat is szolgáló regionális kerékpárút-hálózatot szeretnének kialakítani a jövőben, és a távlati tervek között szerepel további szomszédos települések, így Kemecse, Kótaj, Nyírtelek, Nagycserkesz, Újfehértó, Nagykálló és Napkor bekötése a biciklis útrendszerbe.

Forrás: MTI