Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

cyclists 4002948 1280

Hónapok óta nem képesek három lyukat eltüntetni

Szentendre önkormányzata arra kér mindenkit, hogy vegye komolyan a nemzetközi kerékpárút ottani szakaszának lezárását: a területre senki ne lépjen be - se kerékpárral, se gyalog -, mert balesetveszélyes.

Azt írták, a lezárt - a Dera-patak és a Postás strand közötti - szakaszon a Dunamenti Regionális Vízmű (DMRV) helyreállítási munkákat végez. Korábban a szennyvízcsatornában keletkezett dugulás miatt a kerékpárutat több helyen fel kellett bontani, mert annak építése során a kivitelező a szerelőaknákat befedte, leaszfaltozta.

Mivel a kerékpárút az árvízvédelmi funkciót betöltő gáton fut, az aknák kiépítéséhez, fedéséhez egyedi vasbeton elemeket kell terveztetni és legyártatni, ezek a speciális árvízbiztonsági előírásoknak is megfelelnek és egy esetleges árvízi védekezés során a teherautó-közlekedés terhelését is elbírják - ismertette az önkormányzat.

Azt is tudatták, hogy az augusztus 20-ai hosszú hétvégén két baleset is történt a lezárt részen, a kerékpáros mindkét esetben belecsúszott a munkagödörbe.