Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekparut01

Eredményes a BKK által kiírt pályázat.

Négy, mintegy 34 kilométer hosszú kerékpárút tervezése és engedélyeztetése kezdődhetett meg a fővárosban.  Ezek a következők:

  • az EuroVelo6 (Duna menti) kerékpár-útvonal Észak-pesti (a Megyeri csárda - Északi vasúti híd közötti) része.
  • az EuroVelo6 (Duna menti) kerékpár-útvonal Dél-budai (Campona utca - Mezőkövesd utca közötti) része
  • az EuroVelo14 (Budapest-Balaton) kerékpár-útvonal Dél-budai (Városhatár - Duna közötti) része
  • az EuroVelo6 (Duna menti) kerékpár-útvonal Észak-budai (Városhatár-Lánchíd) közötti része

A pályázatok nyertesei a Global Terv Kft. valamint a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési Központ Zrt.(BKK) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első megtervezendő és engedélyeztetendő kerékpárút. Budapest IV. és XIII. kerületeit érinti. A tervezett szakasz hossza 2,42 km (melyből 1,84 km hosszú az épített jellegű kerekpárforgalmi létesítmény).

negy osszesen 34 km hosszu kerekparut tervezese kezdodhet meg budapesten 01

A második kerékpár-útvonal Budapest XI. és XXII. kerületeit érinti Campona utca és a Mezőkövesd utca között, 10,4 kilométer hosszúságban. Ez jellemzően a Duna melletti nyomvonalon haladva meglévő hálózat felhasználásával és bővítésével, valamint új nyomvonal építésével jár. A tervezett törzsszakasz hossza 10,4 km (melyből 7,4 km hosszú az épített jellegű kerekpárforgalmi létesítmény). Opcionális az Érdi leágazás, amely 1,3 km hosszú.

negy osszesen 34 km hosszu kerekparut tervezese kezdodhet meg budapesten 02

A harmadik rész Budapest XI. és XXII. kerületeit érinti a Városhatár (Kamaraerdei út) és a Szerémi utca között. Egy gyakorlatilag a Budapest - Balaton kerékpárút bekötése a fővároson áthaladó Duna menti (EV6) kerékpárútra. A szakasz hossza 7,6 km hosszúságú (amelyből 3,74 km hosszú az épített jellegű kerekpárforgalmi létesítmény).

negy osszesen 34 km hosszu kerekparut tervezese kezdodhet meg budapesten 03

Végül a negyedik rész Budapest I., II. és III. kerületeit érinti, a Barát-patak és a Lánchíd között. Ez 13,3 km, hosszú (melyből 4,6 km hosszú az épített jellegű kerekpárforgalmi létesítmény).

negy osszesen 34 km hosszu kerekparut tervezese kezdodhet meg budapesten 04

A nyertesekkel október 29-én kötött szerződést a BKK.