Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

tuz

Felújítják a vonalat Biatorbágy és Szárliget között.

Szeptember 18-tól a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújításának kezdetétől nehezebb lesz vonaton bringát szállítani. A vágányzár tervezett ideje 3 hónap.

Ez idő alatt a pályakarbantartással érintett szakaszon napközben kizárólag menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.

A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé.

A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között. Ezeken viszont kerékpárt nem lehet szállítani.

A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, onnan közvetlen pótlóbusszal utazhatnak az utasok Budapest Kelenföldig. Ezeken sem lehet kerékpárt szállítani.

A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon lehet tájékozódni, amelyet a MÁV folyamatosan frissít részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel. A módosított menetrendek a MÁV online felületein (MÁV app, ELVIRA) már elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól jelzik a menetrendi keresők.