Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

keruld meg afrikat a borzsonyben 000

Utazási tippek a MÁV-Starttól.

A Dunakanyar az egyik legnépszerűbb kerékpáros úti cél a Balaton után. Budapestről a legkönnyebb bringával ki jutni oda, de természetesen választható a vasúttársaság is.

A Dunakanyar kényelmesen elérhető a Nyugati pályaudvarról óránként induló Z70-es zónázó vonatokkal, melyek nagyrészt emeletes KISS-motorvonatokkal közlekednek – írja közleményében a vasúttársaság. A járatokon 12 kerékpár szállítható. Március 15-től hétvégén további gyorsított vonatok is bővítik a hétvégi kínálatot.

Fót, Veresegyház és Őrbottyán felől óránként, Aszód felől pedig kétóránként indulnak személyvonatok Vácra – utóbbi viszonylat keleti irányból (Eger, Hatvan felől) is elérhetővé teszi a térséget –, ahol át lehet szállni a Dunakanyar felé.

Váci átszállással a Kelet-Börzsöny is elérhető, ahonnan a hegységbe, illetve az Ipoly-völgyben azt megkerülő, remek kerékpáros útvonalak vezetnek. A Diósjenő–Drégelypalánk felé közlekedő S750-es személyvonatok többségén március közepétől hétvégenként 16 kerékpár szállítására alkalmas kocsik is járnak.

A bicikliszállítás feltételeiről, lehetőségeiről és a szállítójárművekről a vasúttársaság honlapján részletes, térképekkel és képekkel illusztrált oldalakon lehet tájékozódni.