Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

hansghd01Ismét kifizetődőnek bizonyul a határon átnyúló turisztikai együttműködés. A Fertő tó - Fertőzug nemzeti parkban egy új projekt járul hozzá ahhoz, hogy végleg eltűnjenek a határok Magyarország és Ausztria között.

Wallern magasságában egy híd épül az egykori határvonal felett Magyarország irányába közel nyolcvanmillió forintból. A munka a nyár végén kezdődik és a jövő évben már át is adják a kerékpáros- és gyalogosforgalomnak. 

A második világháború után lerombolt Wallern-i híd helyén épülő új, mintegy 30 méteres szerkezeten kerékpárosok és gyalogosok közlekedhetnek majd.

Kapuvár önkormányzata felelős a magyar részen megvalósuló projektelemek koordinálásáért. Az osztrák–magyar határon átnyúló együttműködési program keretében a város önkormányzata 2,3 millió eurós támogatást kapott. Hámori György polgármester elmondta:

˝A híd alapkőletételével veszi kezdetét a térség ökoturizmusának új lendületet adó projekt megvalósítása. Ennek keretében kiépül a térség kerékpár-úthálózata és csatlakozik a burgenlandi rendszerhez. 33 kerékpárkölcsönző állomás létesítése szerepel a tervekben.˝
 

 

 2012-ben már a szárazon, gyalog és kerékpárral is átkelhetünk a Hanság-főcsatorna felett.

Forrás: http://volksgruppen.orf.at