Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

P8150233A menő városi világítás.

Éjszaka bringázol a városban. A gyalogosok csodálkozva néznek utánad. Kezüket a szájuk elé kapva mosolyognak, mutogatnak feléd, egyszerűen lefagyva utánad bámulnak.

Ez nem neked szól, nem is az új arcszeszednek, parfümödnek, ruhádnak. Még csak nem is a bringádnak, hiszen egy húsz éves vas van alattad. A kerekedet nézik, ahogy a sötétben különböző fényjátékok törnek elő belőle, amint elszáguldasz a tömeg mellett.

Az autósok csodálkoznak, udvariasan elengednek, lassítanak. Ez nem a bringásnak szól, hanem a kerekekből jövő, meglepő fényjátéknak. Ez az új őrület a Monkey Light, amit mi is tesztelhettünk.

 rainbow stripes

Jelenleg két elérhető típusa van az M210 és az M232. A két típus egy kerékagyra szerelhető akkumulátorból és egy küllőre helyezhető, rugalmas szilikon gumiba öntött vezérlő egységből áll. A cucc a gyártó ajánlása szerint teljesen vízálló. 3 db AA elemmel, vagy akkumulátorral üzemel. 64 színt képes megjeleníteni.

P8150238Az akkumulátor tartó 

P8150242

Az M210 és az M232 vezérlőegysége

Nézzük a két típus közötti különbségeket:

Az M210 10 LED-et tartalmaz, az M232 32-t. Üzemórában emiatt az előbbi a jobb, mivel 40 órát, még az utóbbi 20 órát képes világítani. Szerencsére az alacsony töltöttséget is jelzi. Ezen kívül lényeges különbség a megjeleníthető színkombinációk és ábrák között van. Az M210  20-at,  még a nagyobbik társa 42-t  tud lejátszani. Az M210 182, a másik 206 gramm.

 P8150234

Az M210 ennyivel növeli meg bringánk súlyát

A csomagot kibontva találunk benne egy halom gyors kötözőt, az akkumulátort, a vezérlő egységet és a felszerelési útmutatót. Az sajnos nem magyar, de a képek nagyon szépen lépésről -  lépésre haladva bemutatják a felszerelést, ami az útmutató áttanulmányozása után 5 percet sem igényel. Egy csípőfogó szükséges csak a gyors kötözők elcsippantásához.

 P8150237

Az M232 csomag tartalma

A Monkey Light programozása sem egy túl bonyolult dolog. A piros gombbal lehet ki/bekapcsolni és a fényerőt állítani. (Háromfokozatú, végtelenített gomb.) A következő szintén végtelenített gomb a figurák, motívumok beállítását teszi lehetővé, az utolsó pedig a színeket állítja.

Ha ezen túl vagyunk indulás! Minden szem ránk fog tapadni. Kíváncsi vagy, hogy nekem milyen volt? Olvasd el a cikk elejét újra.

A tartós tesztre a Monkey Lihgt-ot a kizárólagos magyarországi forgalmazó a Duna kerékpárbolt biztosította. Bővebb infó: www.monkeylight.hu.

Sajnos menetközben fotózni nekem nem sikerült túl szépen, így azok a fotók a forgalmazó oldaláról származnak.