Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

olimpia 5 karika

Elnökségi határozat szükséges hozzá, de a számok egyértelműek.

Mint arról korábban beszámoltunk Vas Kata Blanka hegyikerékpáros kvótát szerzett a párizsi olimpiára Magyarországnak azzal, hogy tavaly ötödik lett az U23-asok között a glasgow-i összkerékpáros világbajnokságon. Viszont akkor még nem dőlt el, hogy ki fog az olimpián indulni.

"Elnökségi határozat szükséges hozzá, ez a napokban megszületik, de a számok egyértelműek: Blanka az induló, Buzsáki Virág pedig a tartalék" - mondta a szövetségi kapitány, kiemelve: az utolsó pillanatig mindketten ugyanúgy készülnek majd az ötkarikás játékokra.

A héten országúti országos bajnokságokat rendeznek, szerdán a Debrecenhez közeli Bocskaikert határában időfutamban, vasárnap Pannonhalma környékén mezőnyversenyben osztják ki a bajnoki trikókat. Benkó László kiemelte: mivel Vas országúton és hegyikerékpárban egyaránt intenzív edzéseket végzett magaslaton Livignóban, így szerdán nem áll rajthoz, vasárnap viszont igen. Ezt követően két boszniai felkészülési verseny vár rá hegyikerékpárban, hogy az ott elért eredményekkel javítson rajtpozícióján az ötkarikás játékokra.