Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

proba 008

  • Túra hossza: 37 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +1148 m,-1155 m
  • Átlagos meredekség: 4.3 %

Mielőtt elindulnál

Az erdőben történő kerékpározás jogilag szabályozva van, és ezek a szabályok bizony változhatnak is... A túra bejárása előtt tájékozódj az aktuális jogszabályokról a hatályos erdőtörvényben, és csak akkor indulj útnak, ha ez azt megengedi!


  • Túra hossza: 37 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +1148 m,-1155 m
  • Átlagos meredekség: 4.3 %

A kerékpártúra a Hármashatár-hegyen kezdődik a Szépvölgyi út és a Hármashatárhegyi út csomópontjában lévő parkolóból. Először a kék jelzést követjük az Árpád kilátóig, ahonnan a zöld körúton legurulunk egy játszótérhez, ahonnan a piros körút jelzésen felmászunk a repülőtérhez.

Itt a kék jelzésen haladunk tovább a Hűvösvölgyi Gyermekvasút végállomásáig. Az állomástól a sárga jelzést követjük. Áthaladunk a Nagykovácsi úton egy bevásárlóközpont mellett. A jelzést a zöldkörút jelzésnél elhagyjuk és ezen, majd a piroson át elérjük a Szépjuhászné utat. Itt balra fordulunk és a Szakadék útig ezen haladunk. A Szakadék úton át a Feketefej útig hajtunk.

A Feketefej utat keresztezi a piros túra út, amelyet Nagykovácsi közepéig követünk. (A piros jelzést nem célszerű a Szépjuhászné út és a Feketefej út között a hegyen át követni, mivel nem tekerhető. Sokszor kell tolni ott a bringát.)

Nagykovácsi centrumából zöld jelzésen haladunk ki a településről. A falu szélén kezdődik a sárga jelzés, amely az Antal-árkon halad keresztül. Ez egy igen taktikás sok élményt rejtő völgy. Az árkot elhagyva a jelzés Pilisszentivánra vezet. Innen aszfalt úton tekerünk Solymárra.

Solymáron a zöld jelzésen haladva utunk a település szélén lévő Szarkavárhoz vezet. Innen tovább haladunk a jelzésen Budapest felé terepen. Utunkat a kék jelzés keresztezi. Ezt követjük a Virágosnyereg büféig, ahonnan ismét a zöldön haladva a Hármashatár hegyre jutunk. A jelzés beletorkollik a Hármashatárhegyi útba, melyen legurulva érkezünk a kiindulási pontra.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!