Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 mogyorodi szent laszlo kilato kapolna

  • Túra hossza: 28 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +324 m,-324 m
  • Átlagos meredekség: 1.5 %

  • Túra hossza: 28 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +324 m,-324 m
  • Átlagos meredekség: 1.5 %

A kerékpártúra kezdőpontja Budapesten a Pólus mögötti parkoló. Innen a Szilas-patak folyásával szembe haladva az első hídon átkelve megindulunk Csömör felé. Az autópálya fölött átkelve megérkezünk Csömör körül kijelölt kerékpáros és gyalogos túraútvonal egyik megállópontjához.

Ezeket az útvonalakat már bemutattuk nektek, az a mostani túra lehet akár azok kibővített változata is. (A Csömör körüli gyalogos útvonalat ITT, a bringásat pedig ITT nézheted meg.)

A csömöri kör gyalogos útvonalát követjük egészen a Levendula utca, Vízműsor utca kereszteződéséig, ahol jobb helyett balra kanyarodva Mogyoród irányába vesszük az irányt (sárga turista jel). Utunk a Hungaroring mellett vezet el és gyakorlatilag félig megkerüli azt (elhagyva a sárga jelzést).
Kijutunk a Mogyoródot Kerepessel összekötő országútra (Vízipark utca). Innen már látszódik úti célunk a Szent László kilátó-kápolna, amely egy kis erdőfolt közepén a Somlyó-hegy csúcsán helyezkedik el.

Egy balos, majd szinte azonnali jobbos kanyarral elhagyjuk az ország utat és egy keskeny kb. egy és fél sávos aszfaltúton haladunk tovább. Bal kéz felől egy puccos ház látható, melyhez fel is kanyarodunk. Az aszfalt út a ház bejáratánál el fogy. Ennek kerítésénél haladunk tovább megkerülve azt a kápolnáig a zöld háromszög jelzésen.

A kilátótól visszafelé ugyanazon az úton haladunk a csömöri körig, mint idefelé. A Vízműsoron viszont elhagyva azt egy rövidített úton átvágunk Csömörön alternatív utat mutatva azoknak, akiket érdekel a kilátó, de nem akarnak túl sok homokos részt.

Csömörről az M0-hoz vezető országút mellett haladó kerékpárúton tekerünk a patakig. Itt a kerékpárút véget tér. Innen földúton a patak innenső partján jutunk el a gázlóig. Azon átkelve a már megismert úton jutunk vissza Budapestre a Pólus parkolójába.

Ajánlott látnivalók:

  • Hungaroring
    Szent László kilátó-kápolna

Élménybeszámoló fotókkal EBBEN a cikkben olvasható.

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!