Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

dscf5128

  • Túra hossza: 23 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +686 m,-687 m
  • Átlagos meredekség: 4.5 %

Mielőtt elindulnál

Az erdőben történő kerékpározás jogilag szabályozva van, és ezek a szabályok bizony változhatnak is... A túra bejárása előtt tájékozódj az aktuális jogszabályokról a hatályos erdőtörvényben, és csak akkor indulj útnak, ha ez azt megengedi!


  • Túra hossza: 23 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +686 m,-687 m
  • Átlagos meredekség: 4.5 %

A kerékpártúrát a csillaghegyi HÉV megállóból indítjuk. Innen az Ürömi úton áttekerünk Ürümre egy szép átlagosan 12% meredekségű emelkedőn. Ürömöt Pilisborosjenő irányában hagyjuk el. Bal kéz felől, ahogy véget ér a házsor, (a jobb oldalt még vannak) találunk egy földutat, amelyen legurulunk egy másik Pilisborosjenőre vivő aszfalt útra.

Ezen az úton jobbra hajtunk kb 100 m-t, majd balra kanyarodunk egy földútra, amelyen a 10-es főúthoz vezet. Itt találkozunk a kék turista jelzéssel, amelyet a Hármashatárhegyre felvezető utunkon végig követünk.

A kék jelzést követve, ahogy említettem felmászunk a hegy gerincére, ahol erről jobbra letérve egy hangulatos egynyomos úton tekerünk a zöldtúra jelzésen egészen a Virágos-nyeregig.

Innen a kékrom jelet követve leszáguldunk a Gercsényi templomhoz.

A templomtól jelöletlen úton a reptérhez bringázunk, majd a reptér mellett (Buda felé fordulva, annak bal oldalán) tekerünk addig amíg be nem csatlakozunk a Sárga túra, illetve a zöld körtúra jelzésű utakba.

Budafelé haladva a zöldkörtúra jelet követjük egészen az Árpád-kilátóig, ahonnan ismét a kéktúra lesz a vezetőnk a Szépvölgyi útig.

Innen egyszerűen legurulunk a HÉV Szépvölgyi út megállójához a Duna partra, ahol is a túránk véget ér.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!