Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

pegasus premio evo 10 lite 03

10 dolog, amit jó, ha tudsz mielőtt belevágsz.

Átolvastuk a pályázatot és pontokba szedtük érdekes sajátosságait. Az 5. ponttól olyan dolgokat olvashatsz, amit a pályázótól kérnek és jó, ha nem siklasz el fölötte.

  1. A támogatásban részesülő kérelmek száma várhatóan: 6 200 – 10 700 db.
  2. A támogatás összegét utólag a kereskedő kapja meg. Te, mint vásárló már a támogatással csökkentett összegért veszed meg a bringát.
  3. A pályázatok benyújtására szakaszosan, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig van lehetőség. A nem megfelelő időszakban benyújtott pályázat automatikusan elutasításra kerül.
  4. A pályázat benyújtásához rendelkezned kell ügyfélkapuval.
  5. A Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 180 nap áll rendelkezésedre, hogy beszerezd a műszaki követelményeknek megfelelő bringát. (Ez elvileg nem jelenthet gondot. Ha viszont kereskedő vagy és ismered a piacot, akkor az elvileg szót csupa nagybetűvel írnád.)
  6. A fenntartási időszak a vásárlástól számított 3 évig tart. (Eddig kell a pályázat feltételeit fenntartani. Pl.: gondoskodni kell a kerékpár használható állapotban tartásáról, az időszakos karbantartásokat el kell végeztetni, a felmerülő hibákat ki kell javíttatni.)
  7. Az elektromos rásegítésű kerékpárnak 3 évig BikeSafe regisztrációval kell rendelkeznie (2 000 Ft/év). Azaz a támogatás összegéből húzz le nyugodtan 6 000 Ft-ot.
  8. A fenntartási időszak alatt ellopott, vagy használhatatlanná vált elektromos PEDELEC kerékpár esetében a támogatás teljes összegét (100%) kamatokkal növelten vissza kell fizetni.
  9. Az e-bike tulajdonos 3 évig köteles évente egyszer beszámolót (Monitoring beszámoló) készíteni az éves használatról. Hogy ez mit takar, az kicsit ködösen van leírva: „Az elektromos rásegítésű kerékpár használatával kapcsolatos információk megadása (beleértve az éves futásteljesítményt), BikeSafe regisztráció igazolása, fotódokumentáció (vázszámmal ellátott)". Illetve a 3. év végén egy záró beszámolót kell csinálni. A pályázatban megadott szempontok alapján. (Éljen a bürokrácia! A gyermekkori olvasónaplóim jutnak eszembe erről…)
  10. A vásárlástól számított 8 évig ellenőrizhetik a 3 év fenntartási időszak alatt a támogatás jogos felhasználását. (Kíváncsi lenék ténylegesen zaklatnak-e majd a szervek…)

A  pályázat teljes kiírásáért katt IDE!

Érthetőek a kiírók érdekei, hiszen próbálják az ügyeskedőket kiszűrni. Viszont a támogatás csekély összege miatt, úgy érzem kicsit túltolták a dolgot.

Ha mérlegre tesszük a pályázattal nyerhető összeget és az azzal járó macerát, akkor nem biztos hogy olyan jó üzlet ez. Mielőtt nekiugrasz a pályázatnak, nézz körül. És ne csak a neten! Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb kerékpárboltot. Első körben megpróbálhatsz egyedi kedvezményekről tárgyalni a velük.

Nem lepődnék meg, ha a kereskedőknél nyitott ajtón kopogtatnál, hiszen nekik is sok macerával jár a pályázat. Ráadásul számukra az utólagos finanszírozás sem túl kecsegtető, és rejt némi kockázatot.