Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

oszi bringastippek

Bár az elmúlt napokban még kellemes, nyár végi volt az időjárás, beköszöntött az ősz, amit a kerékpárosoknak sem szabad figyelmen kívül hagyniuk.

Reggel később jön fel a nap, este pedig hamarabb int búcsút neked. Így a kerékpárlámpák üzembiztos működése egyre fontosabb és nem csak a KRESZ miatt.

Az idő is egyre hűvösebb, bár napközben meleg van, ne hagyd otthon a hosszú ujjú széldzsekidet, hosszú nadrágodat sem. Kora reggel lehet, hogy egy vékony kesztyű is kell az ízületeid kímélése érdekében. Ajánlom mindenkinek a kar és lábmelegítő ruhákat, amellyel a hátizsákban cipelt ruhák mennyiségét nagyban tudod csökkenteni. Fontos a réteges öltözködés, bár erre már nem igen kell felhívni a figyelmedet.

oszi bringastippek01

Ősszel apró trükként bevethetsz egy nejlon zacskót, amellyel eltorlaszolod a bukód szellőzőjét így nem jut bele a hideg levegő és nem fázik meg a fejed. Napközben ha nem kell, egyszerűen zsebre vágod a zacsit.

Mivel az időjárás gyakrabban fordul esőssé, vizesek lehetnek az utak, a sárvédőket sem célszerű otthon hagynod, ha csak nem törekszel a vaddisznó kinézetre.

Ha slick gumit használsz, most már célszerű lecserélned valami mintásabb darabra, hiszen a nedves út falevelekkel fűszerezve csúszóssá válik és nem igen akarod pályafutásod egy autó alatt befejezni.

A suli kezdés és a nyári szabadságolások végeztével megnövekszik a forgalom szeptemberben, ezért sokan ingerültebben vezetnek, nagyobb odafigyeléssel és több türelemmel érdemes tekerni.