Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

oszi bringastippek

Bár az elmúlt napokban még kellemes, nyár végi volt az időjárás, beköszöntött az ősz, amit a kerékpárosoknak sem szabad figyelmen kívül hagyniuk.

Reggel később jön fel a nap, este pedig hamarabb int búcsút neked. Így a kerékpárlámpák üzembiztos működése egyre fontosabb és nem csak a KRESZ miatt.

Az idő is egyre hűvösebb, bár napközben meleg van, ne hagyd otthon a hosszú ujjú széldzsekidet, hosszú nadrágodat sem. Kora reggel lehet, hogy egy vékony kesztyű is kell az ízületeid kímélése érdekében. Ajánlom mindenkinek a kar és lábmelegítő ruhákat, amellyel a hátizsákban cipelt ruhák mennyiségét nagyban tudod csökkenteni. Fontos a réteges öltözködés, bár erre már nem igen kell felhívni a figyelmedet.

oszi bringastippek01

Ősszel apró trükként bevethetsz egy nejlon zacskót, amellyel eltorlaszolod a bukód szellőzőjét így nem jut bele a hideg levegő és nem fázik meg a fejed. Napközben ha nem kell, egyszerűen zsebre vágod a zacsit.

Mivel az időjárás gyakrabban fordul esőssé, vizesek lehetnek az utak, a sárvédőket sem célszerű otthon hagynod, ha csak nem törekszel a vaddisznó kinézetre.

Ha slick gumit használsz, most már célszerű lecserélned valami mintásabb darabra, hiszen a nedves út falevelekkel fűszerezve csúszóssá válik és nem igen akarod pályafutásod egy autó alatt befejezni.

A suli kezdés és a nyári szabadságolások végeztével megnövekszik a forgalom szeptemberben, ezért sokan ingerültebben vezetnek, nagyobb odafigyeléssel és több türelemmel érdemes tekerni.