Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

LengyelHgjrBiciklivel hódítja meg 16 nap alatt Lengyelország 28 legmagasabb hegycsúcsát egy 25 éves tengermelléki lány. Agnieszka Korpalnak a nem egész másfélezer kilométeres távon 42 ezer méter szintkülönbséggel kell megbirkóznia.

A június 18-án megkezdett magányos extrémtúrán meghódítandó hegycsúcsok közül néhányat kerékpárral a hátán fog megmászni, köztük a hétfőre betervezett legmagasabb lengyel csúcsot, a közel 2500 méter magas Rysyt is. Az sem kizárt, hogy a Tátrai Nemzeti Park - szigorú előírásaihoz híven - nem engedélyezi a kerékpározást, így már a Tengerszemhez vezető lankás aszfaltúton is tolnia kell a biciklit.

A projektnek a ITT olvasható leírása szerint az ambiciózus hölgyet nem kényezteti az időjárás: a túra elején a Bieszczady-hegységben kánikulával küzdött, míg a harmadik csúcsot már nagy viharban hagyta el. A Rysyn pedig hótakaróra is számíthat.

LengyelHgjr02

A túra a Szent Kereszt-hegységben (Góry Swietokrzyskie) rajtolt és a tervek szerint július első napjaiban ér véget a Lengyelország dél-nyugati részében fekvő Izeri hegységben (Góry Izerskie). A programban feltüntetett 28 hegycsúcs összmagassága meghaladja a 31 ezer métert.