Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
prev
next

eger egerszalok kerekparut 2019 01

Régóta várjuk. Most, végre elkezdődtek a munkálatok.

Még 2016-ban teszteltük Eger városában épült kerékpárút hálózatot. Már akkor látszódott, hogy az akkori kiindulópontunk egy lehetséges Egerszalók - Eger kerékpárút végpontja lehet.

Egri utak
Utunkat Eger szélén a 25-ös főút, illetve a Kőlyuk út (K2) kereszteződésétől indítjuk. Innen indul az Egert délről északi irányban átszelő kerékpárút (avagy itt ér véget).

Innen tovább lehet menni Egerszalók irányába. Az út mellett ki lehetne alakítani egy kerékpárutat egészen Szalókig, illetve be lehetne kötni azt az ott készülő kerékpárút hálózatba. -Láthatóan hagytak is helyet a nyomvonalnak, amit a bringások ki is jártak, de ez egyelőre elég off-road...- A kerékpárút befejezése ezt sugallja. Reméljük így lesz... Olvass TOVÁBB!

Azóta többször is látóterünkbe került, hogy lassan összeállnak a dolgok és kedvező a csillagok állása. Mégis három évet kellett arra várni, hogy ott lehessünk a munkálatok elkezdődését bejelentő sajtó eseményen.

A munkálatok 2019. október 9-én, szerdán kezdődtek. Egerszalók-Hőforrás - Eger (K2) között, az úgynevezett Völgyfeltáró út mellett, készül majd el a közel 5 kilométeres új kerékpárút. Szélességére sem lehet panaszunk, mivel az 3 és fél méteres lesz. Várhatóan jövő év, tehát 2020 tavaszára vehetjük birtokunkba. Része lesz a nemzetközi EuroVelo 14 kerékpáros túraútvonalnak is.

eger egerszalok kerekparut 2019 02

A munkaterület ünnepélyes átadására október 9-én, szerdán került sor, melyen részt vett Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Habis László, Eger polgármestere, Varga István, Egerszalók polgármestere, Dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere, illetve Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója is.

Tudjuk, az útépítés nem tornatermi sport, csúszásokkal is kell kalkulálni. Reményeink szerint jövő nyárra kész lesz és tesztelhetjük a kistérség egész útvonalát Demjéntől Felsőtárkányig.