Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

 oktober 17 tol minden tatra villamoson lehet kerekpart szallitani budapesten

A BKK közleménye

Minden fővárosi Tatra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani 2020. október 17-től, szombattól. A BKK és a BKV közös fejlesztésének köszönhetően a városban közlekedő villamosszerelvények mintegy egyharmadán lesz lehetőség arra, hogy kerékpárral együtt is fel lehessen szállni a közösségi közlekedési eszközökre. A budai fonódó villamoshálózat meghatározott vonalai mellet mostantól tehát Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es villamosvonalon, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-as villamosvonalon közlekedők számára is elérhetővé válik a bringaszállítási szolgáltatás.  

Bringaszállításra jelenleg több mint 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten. Október 17-től azonban a fővárosban közlekedő összes Tatra típusú villamosszerelvényre – ez mintegy 320 kocsit jelent – fel lehet szállni kerékpárral. A szolgáltatás igénybevételére mostantól a budai fonódó hálózaton a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es villamosvonalon, a pesti oldalon pedig az 1-es, a 12-14-es, valamint a 28-as vonalon közlekedő, kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsonypadlós szerelvényeken van lehetőség. A fejlesztésnek köszönhetően a fővárosban közlekedő villamosszerelvények mintegy egyharmadán lehet már kerékpárt szállítani.

A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. Az utazás során az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a bicikli számára szintén érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie. Az utazási lehetőségek kombinálásának ösztönzésére szeptember óta egy három hónapos tesztidőszakra hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon – azaz az kerékpárosoknak csak saját utazásukhoz szükséges jeggyel, bérlettel kell rendelkezniük. A kerékpárszállítás szabályairól további információk olvashatók a BKK honlapján.

A BKK továbbra is az utazási lehetőségek kombinálására biztatja a fővárosban utazókat, ezért folyamatosan vizsgálja a kerékpárszállításra alkalmas járatok bővítésének lehetőségeit.

 Fotó: wikimediia