Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

5 +1 Cube hátizsák
  Kipróbáltuk a Cube prémium hátizsákjait.
PRO(fesszionális) pumpák
  PRO pumpák tesztje
Akcióban
Bemutatkozik a LAMAX csúcs W10.1 akciókamerája.
Kerékpártúra a Szent László kilátó-kápolnához
Egy fantasztikus Makovecz Imre tervezte kilátót fedezhetsz fel.
Cube kerékpáros ruhák hölgyeknek
  Öltözködjünk stílusosan!
prev
next

kerekparut02

Az idei év egyik legnagyobb kerékpárút-beruházása készült el.

A Kisalföldet a Sokorói-dombsággal összekötő kerékpárút valószínűleg a környék legnépszerűbb útvonala lesz a bringás turisták között, hiszen minden megvan rajta, amire egy szombati hobbibiciklis vágyik. Autóktól elkülönülő tükörsima és széles aszfaltút, fedett kerékpáros pihenők, változatos táj. A kerékpárút Pannonhalma városközpontjáig tart, az apátsághoz vezető szerpentin ennek már nem része, azonban a dombra való feltekerés komoly sportértékkel bír.

A kerékpárút-szakasz Győr belterületén, a Szauter Ferenc utcai körforgalmi csomóponttól indul, és Pannonhalmán, a Bencés Főapátság lábánál található Szabadság térnél ér véget. A 18,4 km hosszú kerékpáros útvonal megvalósítása során 12,3 km új építésű szakasz létesült, továbbá 6,1 km hosszan átépítési, felújítási munkálatokat is végeztek. Ezen felül két új kerékpáros híd is épült: egy Écsen a Pándzsa-patak fölött, a másik pedig Nyúlon a Gerhai-árok fölött. Emellett egy harmadik hidat is érintett a fejlesztés, a Pándzsa-patakot Győrön belül is keresztezi a kerékpárút. Itt a már meglévő híd új burkolatot kapott, és fejlesztették a közvilágítást is.

Győrben és Écsen 1-1 kerékpáros pihenőhelyet építettek, míg Pannonhalma területén 3 db pihenési lehetőséget alakítottak ki, illetve Győr és Écs között, a győrújbaráti leágazásnál is készült egy pihenőpont. Ezeken a pihenőhelyeken fedett, paddal és asztallal ellátott esőbeállók védenek meg a csapadéktól vagy épp a napsütéstől. A tájékoztatás színvonalának emelése érdekében a környék látnivalóit bemutató információs táblákat is kihelyeztek.

Az újonnan átadott kerékpárút csatlakozik a Pannonhalma-Balatonfüred kitáblázott kerékpáros túraútvonalhoz. Győrben pedig tovább tekerhetnek a bringások a Duna menti EuroVelo 6 nemzetközi kerékpáros túraútvonalon Budapest vagy Bécs irányába.