Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 10 000 kerekpar gyartasahoz szukseges shimano alkatreszt loptak el januarban szervezett rablas soran

Elgázosították a sofőrt és kipucolták a rakteret.

Az alkatrészeket a legnagyobb cseh kerékpárgyártótól, a Bike Fun Internationaltól (BFI) lopták el, amely a Rock Machine és Superior nevek alattkerékpárokat, a ONE Bikepartson keresztül pedig alkatrészeket gyárt. A BFI szerint a vásárlóknak a jövőben majdnem egy évvel többet kell várniuk egyes modelljeikre. Az MTBnews.de beszámolója szerint fékek, hátsó váltók, Di2 akkumulátorok, különböző e-bike alkatrészek, kerékagyak és kijelzők voltak az összesen mintegy 270 000 euró értékben ellopott alkatrészek között.

A jól megtervezett rablásra január 21-én éjjel került sor egy németországi autópálya-pihenőhelyen. Az elkövetők valószínűleg megvárták, hogy a sofőr pihenőszünetet tartson, majd a vezetőfülkébe engedett gázzal elaltatták. A rakományt egy összeszerelő üzembe vitték, ahol kipakolták. Végül a tolvajok tűzoltó készülékkel lefújták a rakteret, amivel vélhetően a bizonyítékokat akarták eltüntetni, hogy nehezítsék a nyomozást.

Petr Krkoska, a BFI ellátási láncért felelős igazgatója elmondta: "A főként drága kerékpáralkatrészekkel megrakott szállítmányból mindössze kilenc doboz alacsony árfekvésű alkatrész maradt a teherautóban. Ez majdnem egy évvel késlelteti egyes modellek gyártását, mivel a szállítmányból származó számos alkatrészre nincs alternatíva a piacon.”

Címkép: mtb-news.de