Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Shimano CUES boncolgatás
  Bemutatkozik az új középkategóriás Shimano alkatrészcsalád
Túra bringa igényeseknek
  Bemutatkozik a Cube Touring EXC.
MTF bringák túrázásra
  Jönnek a 2024-es modellek.
Dave útja
  30 éve indult a Mountain Bike Action Hungary.
Az egyenes (MTB, vagy trekking) kormány
  Amit erről az alkatrészről tudni érdemes.
prev
next

kerekparut01

Új kerékpárutat adtak át és beszéltek a fejlesztés alatt lévőkről az átadón.

Tovább bővült Hajdú-Bihar megye kerékpárút-hálózata: a 33. számú főút mentén elkészült, a nagyhegyesi körforgalomtól Debrecen közigazgatási határáig tartó csaknem hét kilométeres szakaszt szombat délelőtt vehették birtokba a biciklisek.

Nagyhegyes polgármestere, Bajusz Istvánné örömmel adta át az utat a kerékpáros forgalomnak. Beszédében elmondta, hogy községük már az 1990-es évek közepétől komoly erőfeszítéseket tesz a kerékpáros közlekedés, a kerékpáros kultúra és a kerékpáros turizmus fejlesztése érdekében. E törekvéseik keretében készült el korábban a kerékpárút Nagyhegyes és Balmazújváros, majd Nagyhegyes és Hajdúszoboszló között, most pedig a Debrecen közigazgatási határáig tartó útszakasz. A polgármester asszony reméli, hogy hamarosan folytatódhat a beruházás Debrecen, illetve Hortobágy felé.

A megnyitón elhangzottakból kiderült, hogy jól haladnak a megye északi területein is a kerékpáros fejlesztések. Folyamatban van a Debrecen-Ebes, a Debrecen-Hajdúböszörmény közötti, valamint a Balmazújváros-Hajdúböszörmény-Debrecen közötti kerékpárút tervezése.

Szorgalmazzák a Hajdúdorog-Hajdúnánás kerékpárút Tiszavasvári felé történő tovább építését, amivel Tokaj-hegyalja is elérhetővé válik.