Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Visegrádi 8-as
  80 km-t tekertünk a Visegrádi-hegység aszfaltos útjain.
Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
prev
next

kerekparut01

Új kerékpárutat adtak át és beszéltek a fejlesztés alatt lévőkről az átadón.

Tovább bővült Hajdú-Bihar megye kerékpárút-hálózata: a 33. számú főút mentén elkészült, a nagyhegyesi körforgalomtól Debrecen közigazgatási határáig tartó csaknem hét kilométeres szakaszt szombat délelőtt vehették birtokba a biciklisek.

Nagyhegyes polgármestere, Bajusz Istvánné örömmel adta át az utat a kerékpáros forgalomnak. Beszédében elmondta, hogy községük már az 1990-es évek közepétől komoly erőfeszítéseket tesz a kerékpáros közlekedés, a kerékpáros kultúra és a kerékpáros turizmus fejlesztése érdekében. E törekvéseik keretében készült el korábban a kerékpárút Nagyhegyes és Balmazújváros, majd Nagyhegyes és Hajdúszoboszló között, most pedig a Debrecen közigazgatási határáig tartó útszakasz. A polgármester asszony reméli, hogy hamarosan folytatódhat a beruházás Debrecen, illetve Hortobágy felé.

A megnyitón elhangzottakból kiderült, hogy jól haladnak a megye északi területein is a kerékpáros fejlesztések. Folyamatban van a Debrecen-Ebes, a Debrecen-Hajdúböszörmény közötti, valamint a Balmazújváros-Hajdúböszörmény-Debrecen közötti kerékpárút tervezése.

Szorgalmazzák a Hajdúdorog-Hajdúnánás kerékpárút Tiszavasvári felé történő tovább építését, amivel Tokaj-hegyalja is elérhetővé válik.