Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 A hónap megyéje: Fejér vármegye
  Fejér megyei kerékpártúra ajánló.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
Etyek – Nadap kerékpáros körtúra
  Azaz: Hogyan lehet egy 77 km-es túrát 160 km-es úttal teljesíteni?
prev
next

lemond a strava vezerigazgatoja es tarsalapitoja michael horvath

Ismét...

Michael Horvath, a Strava vezérigazgatója bejelentette, hogy lemond a cégtől. A Strava sajtóoldalán február 6-án közzétett levelében Horvath közölte, hogy folyamatban van az utódjának keresése.

Horvath 2009-ben Mark Gainey-vel közösen alapította a San Franciscó-i székhelyű, szabadtéri rajongóknak szóló közösségi hálózatot. A Stravától való távozás nem Horvath (vagy Gainey) első távozása. 2013-ban, négy évvel a Strava társalapítása után Horvath azzal a szándékkal mondott le, hogy több időt tölthessen a rákbetegséggel küzdő feleségével. Végül hat évvel később visszatért vezérigazgatóként.

A Strava az elmúlt három évben óriási növekedést ért el, és a sportolók egyik vezető közösségi platformjává vált világszerte, a növekedés nagy része pedig a világjárvány csúcspontján történt. A vállalat 2022 májusában bejelentette, hogy több mint 100 millió sportoló csatlakozott a platformhoz, és a Strava sportolóinak száma 2020-2022 között megduplázódott. A közelmúlt hírei szerint a Strava számos új funkciót vezetett be, többek között 3D-s térképfunkciókat, új terepfutó felületet. Felvásárolta a Fatmap globális térképplatformot.

A vállalatot az utóbbi időben egyre több kritika érte, leginkább akkor, amikor decemberben elbocsátotta alkalmazottainak 15%-át, majd amikor az árait jelentősen megemelte, ami meglepte a felhasználókat.