Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

400 km a Balaton körül
  Élménybeszámoló a 2023-as Balaton Bike Derby-ről
Műanyag sárvédők a Zefaltól
  Minden bringára van megoldás.
A Börzsöny expedíció
  Végigtekertük a "Sárkány feje út" kerékpártúrát.
Teendők MTF e-bike vásárlás után
  Az első üzembehelyezéstől az időszakos karbantartásig.
prev
next

kerekpar 

A cél az, hogy a közösségi közlekedés versenyképes alternatíva legyen.

A MÁV-Volán Csoport közölte: fenntarthatósági célkitűzései között nagy szerepet kapott a kerékpárszállítás feltételeinek folyamatos javítása a közösségi közlekedési eszközökön. A kerékpáros turizmus támogatásával a vállalatcsoport célja a fenntartható közlekedési módok népszerűsítése és ezzel a környezeti terhelés jelentős csökkentése.

Mosóczi László, a MÁV-Start vezérigazgatója hangsúlyozta: a cél az, hogy a közösségi közlekedés versenyképes alternatíva legyen, egyre többen vegyék igénybe. Közölte: a MÁV-Volán Csoport összehangolja a menetrendeket és megvalósítja a tarifaközösséget, így az utazók egyetlen jeggyel és bérlettel vehetnek igénybe egy nagy és összetett közlekedési rendszert. A tarifaközösség május elejétől valósul meg a  Volán, a MÁV és a GYSEV járatain.

Tudtad?
A MÁV járatain három év alatt 40 százalékkal nőtt a kerékpáros szállítás,
tavaly 1,2 millió jegyet váltottak erre a célra;
a szolgáltatások idén tovább bővülnek,
a Volán egyes járatai is szállítanak bicikliket.

A vezérigazgató a kerékpárszállítással kapcsolatos fejlesztésekről azt mondta, az újonnan beszerzett vasúti járműveken már mindegyiken minimum 4-8 kerékpár szállítására van lehetőség. A Mátra felé irányuló turizmus fellendítése érdekében bevezették április elején a Mátra 24 napijegyet, amely 24 órás korlátlan utazást biztosít a MÁV és a Volán járatain.

A 2022-es fejlesztések a kapacitásbővítésre és a turisztikailag kiemelt régiók kiszolgálására fókuszáltak. Jelezte, a kerékpárjegyek nem drágultak 2023-ban sem. A jegyek harmadát a MÁV applikáción keresztül vásárolták, ahol eleve 10 százalék kedvezményt kap az utazó.

Beszélt arról is, hogy a kombinált zöld közlekedés része az is, hogy az elővárosi vasútvonalak mintegy 80 állomásán összesen 4000 kerékpár tárolására van lehetőség a B+R parkolókban.