Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

 gazdag

Legalábbis ezt állítja a The Telegraph.

A brit The Telegraph az elmúlt héten arról számolt be, interjúkat készített a Kwang Li Industry jelenlegi és korábbi dolgozóival, valamint elemezte a fizetési bizonylatokat, és a szerződéseket.

Arra a következtetésre jutott, hogy a Kwang Li Industry olyan díjakat vont le a külföldi munkások fizetéséből, amelyek akár harmadával is csökkentették a fizetést, így a fizetés a malajziai minimálbér alatt maradt. Ha ez nem lenne elég a nepáli és bangladesi munkavállalóknak magas kamatozású hitelt kell felvenniük, hogy kifizethessék a toborzási díjakat a gyár által alkalmazott ügynökségnek. A The Telegraph szerint a munkavállalók toborzási díjai sértik a Malajzia és Nepál közötti 2018-as memorandumot, amely előírja a munkáltatók számára a toborzási díjak megfizetését.

A Kwang Li Industry 1992-ben alakult, mint kerékpáralkatrészeket összeszerelő üzeme. Ma már számos iparág számára nyújt összeszerelési, nyomtatási, lézergravírozási és csomagolási szolgáltatásokat.

A fenti állításokra a lap által megkérdezett brit munkajogi szakértő azt nyilatkozta, hogy a gyárban uralkodó körülmények "a modern rabszolgasághoz hasonlítanak".

gazdag lovas

Kwang Li Industry a The Telegraphnak, cikkére reagálva azt állítja, hogy nem tudott a toborzási díjakról, és határozottan cáfolta a munkavállalókkal való visszaélésekről szóló jelentéseket.

A Shimano vizsgálatot indított a tudósítás hatására. Nyilatkozatában kifejtette, hogy "Ez egy súlyos vád, és szembemegy azzal, amiben a Shimanónál hiszünk. Jelenleg vizsgáljuk az ügyet az érintett felekkel, és megfelelő lépéseket fogunk tenni a helyzet megoldása érdekében" - közölte a vállalat.