Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

 bicycle g193a53e9b 1920

Mostantól már a korábbinál is könnyebb eljutni oda vonattal, biciklit szállítva.

A bringások között kevésbé látogatott a Zemplén, pedig kerékpározásra alkalmas útvonalakban bővelkedik. Mostantól már a korábbinál is könnyebb eljutni oda vonattal, biciklit szállítva – állítja a vasúttársaság közleményében.

A Keletiből kétóránként induló Hernád-Zemplén InterCity egyik része (Zemplén IC) Szerencs, Sárospatak és Sátoraljaújhely felé biztosítja 16 kerékpár szállítását. Így a Tokaj-Hegyalján és a Hegyközben kiépített kerékpárutakat is fel lehet fedezni – utóbbi az egykori Hegyközi kisvasút nyomvonalán vezet.
A vonat másik része (Hernád IC) a Hernád-völgyében halad végig, ahonnan olyan híres látnivalók és települések fedezhetők fel két keréken, mint Boldogkő, Regéc vára, Vizsoly vagy Gönc.

A hegységen áttekerve, a hollóházi porcelángyárat és Füzér várát, vagy épp a középkorban aranybányáiról híres Telkibányát is felfedezve Sátoraljaújhelyig is eljuthatunk.

A vonattal nemzetközi forgalomban egészen Kassáig vihetjük a kerékpárt (6 férőhely), ahonnan a Felvidék távolabbi részei is felfedezhetők.

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!