Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

BDlogoAz alábbi riportot a Veterán Kerékpár Virtuális Múreum és Online Veterán Magazin készítette projekt vezetőnkkel Kiss Csabával:

 

 

Mint hírül adtuk a napokban jelent meg egy új weboldal, amely kerékpár szervizeléssel foglalkozik. Az oldal tulajdonosával készítettük ezt a riportot.

BDslide01

yoleeka: Kedves Csaba kérlek mutatkozz be az olvasóknak
Kiss Csaba: Kiss Csaba vagyok, a holkerékpározzak.hu és Bringadoki oldalak ötletgazdája.

 

y: Meséld el mivel foglalkozik a Bringadoki?
K Cs: A Bringadoki egy kerékpár-szerelési tanácsokat adó online oldal, amely segít a kerékpárosoknak a különböző hibák feltárásában és kijavításában.

 

y: Mi adta az oldal létrehozásának ötletét?
K Cs: Az alap ötlet az volt, hogy a holkerékpározzak.hu oldalon csinálunk egy szereléssel foglalkozó részt, hogy a kerékpártúrázók ki tudják javítani a túra során fellépő meghibásodásokat. Innen nőtte ki magát ez kezdeményezés egy akkora ötletté, amely már egy teljes oldalt kívánt.

 

y: Mi a célod a honlappal?
K Cs: Egy olyan oldal üzemeltetése, amely segít olvasóimnak szerelésben. Illetve, ha nem meri bevállalnia hiba otthoni szerelését, könnyen ki tudja választani a szervizkeresőből a hozzá legközelebb eső kerékpár boltot. Ez inkább túra közben lehet izgalmas, ha probléma lép fel.

BDriport03

y: Kiknek szeretnél segítséget nyújtani?
K Cs: Mindenkinek. Célom az volt, hogy a szerelés után érdeklődők pontos szakszerű leírásokra hagyatkozva tudják megjavítani a bringájukat.

 

y: Milyen bringákra adtok szerelési tanácsokat?
K Cs: Igyekszünk minden bringához adni tanácsot. A falusi táptolótól az össztelós montiig.

 

y: Még nem működik minden funkció. Mikortól várható, hogy minden működik?
K Cs: Ez így van: még nem megy az egyik legfontosabb funkció. A szöveges rész lektoráltan kész van, már csak feltöltésre vár, illetve a képek és az ábrák beillesztésére. Viszont a szezon kezdetére tekintettel a karbantartás menüpontot és a hibakeresőt megnyitottuk az érdeklődők számára.

BDslide02

y: Hogyan kell elképzelni az oldal működését?
K Cs: A Bringadoki három fő részből áll. Az első rész a Karbantartás. Ezen belül a felhasználó kiválaszthatja azt, ami őt érdekli. (Napi karbantartás, Heti karbantartás, havi karban tartás, Féléves-éves karbantartás.) A megfelelő gombra kattintva egy ellenőrző lista töltődik be, amely kérdésekből áll. Ha a feltett kérdésre igen a válasz akkor meg kell jelölni a listában kérdés előtti karikát, amely így át vált egy felkiáltó jellé, jelezve, hogy találtunk egy megoldandó problémát. A lista végén található gomb meg nyomása után a hibák kijavításáról szóló cikkek jelennek meg, amelyeket az érdeklődő egyesével végigolvashat.

 

A következő menü a hibakereső. Ez diagnosztikai kérdésekkel próbálja a hibajelenségek okát feltárni.

BDriport01

Az utolsó pont a karbantartás, amely még nem működik. Itt az olvasó ki tudja majd választani a kerékpár típusát (Országúti, MTB, Trekking, Klasszikus kerékpár.), majd a fő részegységekre bontva (meghajtás, váltás, fékrendszer stb.) azok javításáról olvashat.

 

y: Hogy érzed, mennyire vagytok konkurensei a kerékpárszervizeknek?
K Cs: Véleményem szerint egyáltalán nem vagyunk, és nem is szeretnénk azok lenni. Egyrészt rengeteg kerékpárszereléssel kapcsolatos könyv van, amelyek többé kevésbé segítenek a szerelési feladatok megoldásában. Most itt egy oldal, ami ettől annyiban különbözik, hogy online, bárki számára hozzá férhető. Emellett mi a szervizek munkáját oly módon támogatjuk, hogy a szerelési leírások elején és végén egy szervizkereső található. Ily módon aki nem akar a szereléssel foglalkozni, egyből megkeresheti a számára szimpatikus boltot. (Amelyeket a felhasználók hamarosan értékelni is tudnak.)

BDriport02

y: Bárki használhatja az oldalt?
K Cs: Igen az oldal ingyenesen használható, és természetesen az is marad.

 

y: Végül mi az, ami még eszedbe jut, és szeretnél megosztani az olvasókkal?
K Cs: Sok minden kavarog a fejemben, ami az oldal fejlesztésével kapcsolatos. Inkább annyit kérnék, hogy akinek tetszik az oldal, az térjen vissza többször, illetve lájkolja a facebook oldalunkat, ahol a fejlesztés lépéseit is nyomon tudja követni.

 

A cikket eredetiben ITT olvashatod.