Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

meggy_es_bike_copyA tavalyi sikeren felbuzdulva a Fruitmarketing Kft., a Fresh Fruit TÉSZ és a Civil Műhely Egyesület június második hétvégéjén újra megrendezi a Keceli Meggyfesztivált.

A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a keceli meggyre és arra, hogy mennyire egészséges és sokoldalú gyümölcs. A térség jellegzetes gyümölcse a meggy, amely Kecelen és környékén nagy termesztési múltra tekint vissza. A rendezvény főszervezője a régió egyik legnagyobb gyümölcsintegrátora, a keceli Fresh Fruit TÉSZ.

{reklam}

A Meggyfesztiválon a komoly szakmai programok és előadások mellett kiállítások, színvonalas koncertek (Szabó Balázs Bandája, 5 non Bonds, Gál Csaba Boogie és a Turnaround) és két jól megszervezett bringatúra is várja a látogatókat.

meggy_es_bike_copy01A Meggyfesztivál Bringatúrán két távon lehet indulni: a rövidebb 30 km-es Kecel – Kiskőrös – Soltvadkert – Kecel távon, illetve a hosszabb 144 km-es Kecel - Kiskőrös - Kiskunhalas – Jánoshalma – Kalocsa – Kecel túlélőtúrán. A végén mindenki kap emléklapot és egy szeletet a Városi Múzeum kemencéjében sült meggyes pitéből. A hosszabb túrán indulók itinert is kapnak térképpel, melyen a pecsételő pontokat pontosan feltüntetjük. Részletek itt, további információ a túráról: Juhász László 20/9231144.

A látogatók két napon át megkóstolhatnak számos terméket, amely meggyből készül: meggysört, meggybort, meggypálinkát… Napközben kézműves és egyéb foglalkozások lesznek a Művelődési Ház munkatársainak vezetésével, akik arcfestéssel, lepényevő versennyel és különböző népi játékokkal várják a gyerekeket. Ismét lesz meggymag távköpő bajnokság, csocsó- és darts bajnokság, csettegő verseny, vízi foci, a helyi borászok pedig meggyboraikkal versenyezhetnek. A gyerekekre is gondoltak a szervezők: szombat délután a budapesti Apacuka együttes vidám, játékos koncertjére bulizhatnak a legkisebbek.

A Meggyfesztivál 2011. június 10-11-én a keceli piactéren várja a látogatókat 0-tól 100 éves korig. További információk, részletes program a rendezvény honlapján (www.meggyfesztival.hu)!

Elkövette: Juhos Csaba