Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

tourdehungrie logo

Itt a negyedik prokontinentális csapat.

A viadal honlapjának szerdai közlése szerint a francia Cofidis, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec és az izraeli Israel Cycling Academy után egy újabb prokontinentális klub küldte el nevezését a 40. Tour de Hongrie-ra: a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM.

A olasz együttes 2009-ben alakult, korábban többek között a 48-szoros Grand Tour-szakaszgyőztes olasz Alessandro Petacchi, a Giro d'Italia-győztes olasz Danilo Di Luca és az ugyancsak olasz körverseny-győztes Stefano Garzelli is tekert a színeiben.

Napjainkban az olasz Giovanni Visconti az együttes rangidőse, s egyben a legtapasztaltabb versenyzője is. Pályafutása során olyan klubokban fordult meg, mint a Domina Vacanze, a Milram, a Quickstep, a Movistar vagy a Bahrain Merida, tíz Giro d’Italia-részvétel mellett kétszer a Vuelta a Espana, egyszer pedig a Tour de France távját is teljesítette. Kétszer nyert szakaszt a Giro d’Italián, összesen harminc profi győzelemnél tart.

A csapat elsősorban az olasz versenyzőkre épít, tizennégy hazai kerekes mellett egy holland, egy kolumbiai és egy osztrák versenyzőt tud soraiban. A Neri Sottoli-Selle Italia-KTM – még Wilier Triestina-Selle Italia néven – tavaly részt vehetett a Giro d’Italián is, amelyen az azóta a CCC-het igazolt Jakub Mareczko révén három Top10-es eredményt is begyűjtött.