Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 logo tdh 2020 a

Már öt World Tour-csapat indulása biztos

Ötödik World Tour-csapatként a lengyel CCC részvétele is biztossá vált az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint szinte bizonyos, hogy az istálló legjobbjai közül az orosz Ilnur Zakarin, a spanyol Francisco José Ventoso, az olasz Fausto Masnada és Jakub Mareczko a Giro d'Italián indul, de így is olyan sztárok szerepelhetnek a magyar viadalon, mint a mezőnyverseny olimpiai bajnoka, a belga Greg van Avermaet vagy a világbajnoki ezüstérmes olasz Matteo Trentin, aki már mindhárom nagy körversenyen nyert szakaszt.

A CCC kerékpáros csapatának története 2006-ban kezdődött el, az akkor nyolc lengyel és egy ukrán kerékpárossal felálló kontinentális klub CCC-Polsat néven indult világhódító útjára. A következetes munka meghozta az eredményeit is: a lengyel együttes 2013-ban a prokontinentális, 2019-ben pedig a World Tour-besorolást kiérdemelve lépett előre az országúti kerékpársport legmagasabb szintjére.

A Tour de Hongrie-n már 13 csapat indulása biztos. A CCC előtt a World Tour-istállók közül bejelentették az Asztana, a Trek-Segafredo, a Mitchelton-Scott és a Jumbo-Visma részvételét. A prokontinentális szintű csapatok közül ott lesz a mezőnyben a Kusztor Pétert is foglalkoztató amerikai Novo Nordisk, az Androni Giocattoli-Sidermeca, a dán Riwal Readynez, valamit az orosz Gazprom-RusVelo. Biztosan indul a 41. Tour de Hongrie-n Alberto Contador kontinentális csapata, a Kometa-Xstra is, amelynek két magyar kerékpárosa van: a tavalyi összetett másodikja, Dina Márton, illetve Fetter Erik. A szintén kontinentális besorolású székelyföldi Novák csapat is a nevezők között van.

A szervezők célja, hogy a magyar körverseny 2021-ben bekerüljön a Pro Series nevű sorozatba. Ennek feltételei közül az egyik az, hogy legalább 14 World Tour vagy prokontinentális besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n. A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 140 versenyzője áll majd rajthoz.

logo tdh fekvo 2020

Az ötnapos magyar körversenyen május 13. és 17. között minden eddiginél erősebb mezőny vesz részt, mivel a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d'Italia első három szakaszát.