Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

cyclist 271672

Vas Kata Blanka sorozatban ötödször magyar bajnok cyclocrossban.

Az Európa-bajnoki bronzérmes Vas Kata Blanka sorozatban ötödször nyerte meg a magyar bajnokság női versenyét cyclocrossban (terepkerékpár). A férfiaknál Dina Márton nyakába került az arany.

A fonyódi Kossuth erdőben, felhős időben rendezett ob-n körönként 45 méter szintemelkedést és számos kanyart tartalmazó, technikás pálya várta a versenyzőket. A női mezőnyben a hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik kiválóság a papírformának megfelelően magabiztos, közel kétperces előnnyel védte meg címét. A sikerét egykerekezéssel ünneplő Vas nyakába 2019, 2020, 2021 és 2022 után sorozatban ötödször került az aranyérem. Ezzel változatlanul három magyar bajnoki cím tulajdonosa, mivel országúton mezőnyversenyben és időfutamban egyaránt ő viseli a bajnoki trikót.

A versenyzőre jövő héten csapatbemutató, majd spanyolországi edzőtábor és hétvégén a benidormi világkupa-viadal vár. Két hét múlva a franciaországi Besanconban az utolsó vk-futammal hangol a világbajnokságra, Hoogerheidében az első ötbe kerüléssel már elégedett lenne.

Eredmények:

1. Vas Kata Blanka (SD Worx) 46:29 perc
2. Schmidel Regina (Cube-Csömör) 48:27
3. Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) 1 kör hátrány

Forrás: MTI