Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

db6645a9756c074475a81bc11f46deed

Cél a hazai pump track-es közösséget aktivizálása, a sportág hazai kialakulása.

A szervezők örömmel jelentik be, hogy 2023-ban útjára indul Magyarországon a Pannon Pump Track Kupasorozat -adta hírül a bringasport.hu-, amely célul tűzte ki többek között, hogy a hazai pump track-es közösséget aktivizálja, a sportág kialakulását, fejlődését előre mozdítsa, valamint a lehető legtöbb fiatalt, kezdőt csatornázza be a hazai kerékpáros sportéletbe.

A versenysorozatot az idei évben a Magyar Kerékpáros Szövetség akkreditálta, így az egyes fordulók hivatalos keretek között kerülnek megrendezésre az alábbi időpontokban és helyszíneken:

  • 04. 14 Pannon Pump Track Kupasorozat 2023 I. forduló - Tura
  • 05 27 Pannon Pump Track Kupasorozat 2023 II. forduló - Pilisvörösvár
  • 07. 09 Pannon Pump Track Kupasorozat 2023 III. forduló - Villány
  • 09. 02 Pump Track ORSZÁGOS BAJNOKSÁG; Pannon Pump Track Kupasorozat 2023 IV. forduló - Dabas
  • 09. 23 Pannon Pump Track Kupasorozat 2023 V. forduló - Dombóvár
  • 10. 14 Pannon Pump Track Kupasorozat 2023 VI. forduló - Szada

Ahogy az a felsorolásból is kiolvasható, 2023-ban az első Országos Bajnokság is megrendezésre kerül, amely vélhetően sporttörténeti mérföldkő lesz a hazai kerékpáros életben.

db6645a9756c074475a81bc11f46deed

A versenysorozatban való részvételhez – az Országos Bajnokságon történő indulást kivéve – idén még nem szükséges versenyzői engedély kiváltása, minden résztvevő elindulhat az egyes kategóriákban licensz nélkül is, természetesen saját felelősségére. Az Országos Bajnokság idejére azonban érdemes készülni, ugyanis a nevezés ezen a versenyen már csak versenyzői engedéllyel lehetséges. Ebben a kérdésben a szervezők a helyszínen és online is folyamatosan adnak majd tájékoztatást, valamint a sportorvosi engedélyek kiváltásában és a klubtagság megszerzésében is tudnak segíteni az érdeklődőknek.

A futamok modern, ezredmásodperc pontosságú lézeres időméréssel történnek, így a résztvevők korszerű, precíz technológia mellett mérhetik össze tudásukat. Nagy újítás a szervezők részéről, hogy az egyes fordulókat élőben is közvetíteni tervezik a különböző online felületeken. Ennek a technikai előkészítése már folyamatban van, vélhetően az első, turai futamon pedig be is mutatkozik ez az új kommunikációs forma, így az eseményeket azok is követhetik, akik távol maradnak a helyszíntől.

Forrás kép és szöveg: bringasport.hu