Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

Trakerkprok2011Olvasóinknak egy cikksorozattal kedveskedünk, amely bemutatja a hazánkban kapható túrázásra szánt kerékpárok nagy részét. Ebben a részben megnézzük mi kapható 100 ezer Ft alatt.

Sokak számára ha kerékpárról van szó 100 ezer forint, amit maximum fizetnének érte. Most azokat a gépeket mutatjuk be, amelyek e lélektani határ alatt vannak.

26"-os kerekeken

Először a három 26” -os kerekű kerékpárt vizsgáljuk meg. A kerékpárok a Krossz márkát képviselik, és Nomia +2, Nomia +3, Nomia +4 névre hallgatnak.

A kerékpárok alumínium vázzal rendelkeznek és egy egyszerűbb rúgós villa gondoskodik a kényelemről.

A Nomia +2-őn a váltórendszer a Turney családból került ki, és RevoShift markolat váltó mozgatja. A másik két kerékpáron már magasabb kategóriájú hátsóváltó található, Altus illetve Alivio. A kormányra pedig fékváltókart szereltek.

A hajtókarok egyszerűbb alumínium karok, acél lánckerekekkel, amelyek nem bontható egységet alkotnak.

A bringák csomagtartóval nem rendelkeznek, viszont csomagtartószemmel ellátottak.

Mindhárom kerékpár sportosságot, dinamizmust sugall. A váz alacsony átlépési magassága miatt hölgyek számára is jó választás lehet. Ezekkel a bringákkal már le lehet bátran hajtani az aszfaltról, könnyű hegyi túrákon is biztos megállja a helyét. Jó választásnak tűnik kezdő bringások számára.

Nomia_2_Fekete Nomia_3_Piros Nomia_4_Lila
név Nomia +2 Nomia +3 Nomia +4
forgalmazó BiKing Kft. BiKing Kft. BiKing Kft.
kerék méret 26" 26" 26"
váz alumínium alumínium alumínium
villa Enjoy - 123 SR SUNTOUR SF9-CR8V-V2 SR SUNTOUR SF9-CR8V-V2
váltókar Shimano SL-RS35 Shimano ST-EF50 Shimano ST-EF60
hátsóváltó Shimano RD-TX51 Shimano Altus RD-M310DL Shimano Alivio RD-M410-L
hajtómű Shimano FC-M191 Shimano FC-M191 Shimano FC-M311-L
fék/fékkar Shimano Alhonga HJ-806AD Alhonga HJ-806AD
súly n.a. n.a. n.a.
csomagtartó nincs nincs nincs
csomagtartó szem a vázon igen igen igen
KRESZ előírásoknak megfelel* nem nem nem
ajánlott bolti ár 80.900 Ft 88.900 Ft 96.900 Ft*A kerékpár abban az esetben felel meg a KRESZ előírásainak, amennyiben fehér színű első és piros színű hátsó lámpával, egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő prizmával, csengővel, borostyánsárga színű küllőprizmával (legalább az első keréken) rendelkezik. Mi nem tartjuk hátránynak, ha ez alapból nincs rajta a kerékpáron, hiszen így a vásárlóé a választás szabadsága. Mindenesetre fontos tudnod kedves vásárló, hogy ezt még a bringa vásárlásakor bele kell kalkulálnod a vásárlás költségeibe!


{reklam}

28"-os kerekeken

Következzenek a nagy kerekű kerékpárok. Első körben a merev villával rendelkező gépeket nézzük meg. Három bringa, három márka. A Hauser Voyager, a Caprine Tour és a Cross Evado 1.0

Ezek a kerékpárok felszereltségben szinte azonosak a múltkori cikkben bemutatott kerékpárokkal. Ami fő különbség az a váz. Mivel ez a most bemutatott kerékpároknál már alumínium. Itt lényegi különbség a felszereltségben nincs. Mindenki maga döntse el, hogy ugyanazért a felszereltségért áldoz-e többet, vagy sem. (Ha valaki komoly kontinentális túrát tervez, az acéllal jobban jár, mivel könnyebb javítani.) Ami az alu mellett szól, hogy jelenleg az egyik legelfogadottabb váz anyag. Ezeket a bringákat a későbbiekben tovább fejlesztve, akár komolyabb bringát is lehet rájuk építeni.

A kerékpárok férfi és női vázzal is léteznek, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelőt. A Caprine Tour bringán világítást is találunk. Dinamós megoldással, amely túrázásra tökéletes megoldást jelent.

hauser_Voyager_ffi__ez-fekete_R tour_noi_mattszurkemattpiros_R Evado_1.0
név Voyager 28" Tour Evado 1.0
forgalmazó Hauser Caprine BiKing Kft.
kerék méret 28” 28” 28”
váz alumínium alumínium alumínium
villa merev merev merev
váltókar Shimano fékváltókar Shimano RevoShift Shimano ST-EF51
hátsóváltó Shimano Tourney Shimano Tourney TX-75 Shimano Altus
hajtómű Prowheel 170 alu Shimano FC-M131 alu SR Suntour CW10-XCC
fékkar Promax
súly 14,25 kg
csomagtartó van igen igen nincs
csomagtartó szem a vázon igen igen igen
KRESZ előírásoknak megfelel* nem igen nem
ajánlott bolti ár 67.900 Ft 74.900 Ft 81.900 Ft*A kerékpár abban az esetben felel meg a KRESZ előírásainak, amennyiben fehér színű első és piros színű hátsó lámpával, egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő prizmával, csengővel, borostyánsárga színű küllőprizmával (legalább az első keréken) rendelkezik. Mi nem tartjuk hátránynak, ha ez alapból nincs rajta a kerékpáron, hiszen így a vásárlóé a választás szabadsága. Mindenesetre fontos tudnod kedves vásárló, hogy ezt még a bringa vásárlásakor bele kell kalkulálnod a vásárlás költségeibe!

{reklam}

Teleszkóppal

Eljutottunk oda, amit sokan szeretnek, a teleszkóppal rendelkező kerékpár, de 100 ezer alatt. Igen ez is lehetséges, alkatrészek tudatos összeválogatásával. Az első két kerékpár az alap szintű Turney alkatrészcsaláddal büszkélkedhet. Így lehet az árakat kordában tartani. A Merida magasabb árát a márkanevének köszönheti elsősorban.

Ahogy lépegetünk feljebb az árakban egyre több jobb minőségű alkatrészt találunk a bringákon. A Caprine bringákon Acera és Altus alkatrészek vannak. A Cross Two-n pedig már Alivio díszeleg. Ezek a kerékpárok már komolyabb igénybevételt is kibírnak. Ezeket azoknak érdemes választani, akik a nyáron nem csak kétszer ülnek kerékpárra egy fél napos tekerésre, hanem akár rendszeresen tekernek hosszabb-rövidebb távokat.

tourcross_ffi_narancsgrafit_R CROSSWAY_5_V_GENT_2011 Evado_1.1_Lady_Piros transcontinental cross1_noi_feherturkizkek_R cross2_ffi_mattszurkemattzold_R GepidaAlboin200
név Tour Cross Merida Crossway 05 EVADO 1.1 TRANS CONTINENTAL Cross One Cross Two ALBOIN 200
forgalmazó Caprine www.bikefun.hu BiKing Kft. BiKing Kft. Caprine Caprine Olimpia Kerékpár Kft.
kerék méret 28" 28" 28” 28” 28” 28” 28”
váz alumínium alumínium alumínium alumínium alumínium alumínium alumínium
villa teleszkópos (Suntour) Suntour M3000 SR Suntour NEX-4110 V2 Enjoy 130E SR Suntour NEX-4110 V2 SR Suntour NEX 4610 V2 Lock ENJOY 123 E
váltókar Shimano RevoShift Shimano SL-RS35 Shimano ST-EF51 Shimano ST-EF51 Shimano Ez Fire Plus Shimano Alivio RapidFire Plus SHIMANO SL-RS35
hátsóváltó Shimano Tourney TX-75 Shimano TX31 Shimano Acera Shimano Altus Shimano Altus Shimano Alivio Shimano Acera
hajtómű Shimano FC-M171 alu Shimano M131 Shimano FC-M171 SR Suntour CW10-XCC Prowheel 170 alu Shimano FC-M171 Shimano FC-M171
fékkar Tektro Promax Carbon XL GEPIDA ALLOY
súly - 13,9 kg 14,6 kg 16,2 kg - - -
csomagtartó van Nincs Nincs Nincs Nincs Nincs Nincs igen
csomagtartó szem a vázon igen igen igen igen igen igen igen
KRESZ előírásoknak megfelel *
nem nem nem igen nem nem igen
ajánlott bolti ár 74.900 Ft 84.900 Ft 85.900 Ft 87.900 Ft 89.900 Ft 89.900 Ft 96.900 Ft

*A kerékpár abban az esetben felel meg a KRESZ előírásainak, amennyiben fehér színű első és piros színű hátsó lámpával, egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő prizmával, csengővel, borostyánsárga színű küllőprizmával (legalább az első keréken) rendelkezik. Mi nem tartjuk hátránynak, ha ez alapból nincs rajta a kerékpáron, hiszen így a vásárlóé a választás szabadsága. Mindenesetre fontos tudnod kedves vásárló, hogy ezt még a bringa vásárlásakor bele kell kalkulálnod a vásárlás költségeibe!


Folytatjuk...


Kapcsolódó cikkek: